Improspateaza-ti casa pentru primirea musafirilor

0

Iată câteva sfaturi pe care le poţi pune în aplicare încă de acum pentru a avea o casă aranjată, gata să primească oaspeţi oricând.

1. Curăţă pereţii. Chiar dacă sunt urme de degeţele de copil pe pereţi sau urme rămase de când ai mutat mobilierul, inspecteaza-i cu atenţie şi curăţă petele. Pentru vopseaua lavabilă este suficientă o cârpă umezită pentru a şterge peretele.

2. Amenajează intrarea. Holul este lăsat mereu la urmă când vine vorba de decorare, dar acum este momentul lui. Pune o oglindă, sau un tablou şi câteva flori de sezon. Amenajează-ţi holul iar oaspeţii tăi se vor simţi bine-veniţi chiar de la intrare.

3. Pregăteşte-le dormitorul. Chiar dacă ai o cameră specială pentru oaspeţi sau nu, undeva va trebui să îi cazezi dacă se hotărăsc să rămână peste noapte. Asigura-te că ai tot timpul pregătită o lenjerie curată şi prosoape doar pentru astfel de cazuri.

4. Curăţă covoarele. Dacă ai covoare ai grijă să le cureţi foarte bine. Toată casa va părea curată şi proaspătă.

5. Scapă de praf. Nu uita să ştergi praful şi de pe lustre, veioze şi mobilierul de fier fojat. Fă-le să sclipească.

6. Aranjamente în glastră. Pentru a nu sta cu grija florilor, îţi pot face singură câteva aranjamente, folosindu-te de crenguţele copacilor. Taie câteva din grădina (cu puţin noroc poţi alege unele cu câteva fructe uscate pe ele) şi crează aranjamente în diferite camera din casă. Este ieftin şi nu trebuie să stai cu grijă că se ofilesc sau că trebuie schimbată apa.

7. Adu căldură prin culoare. Alege din comerţ un spray auriu sau cu o nuanţă de bronz şi da-le culoare şi viaţă borcanelor, geamurilor şi chiar lumânărilor.

8. Amenajează-ţi baia. Asigura-te că ai prosoape curate şi decorează baia cu câteva lumânări parfumate.

9. Foloseşte pânză de sac. Pentru un efect rustic, taie fâşii de pânză de sac şi leagă cu ele şervetele de pe masă. Musafirii tăi vor fi impresionaţi de ideea simplă dar originală pe care ai avut-o.

10. Scoate în evidenţă şemineul. Dacă ai şemineu atunci sunt sigură că ştii că, după orice cină de sărbători, oamenii se retrag în faţa focului pentru discuţii. Ai nevoie de câteva decoratiuni de sezon, flori sau fructe uscate, şi lumânări pentru ca şi şemineul tău să aibă aspect de sărbătoare.

Sursa: www.redlotushome.com

Sursa foto: ostap25 – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply