Cum alegi culoarea covorului din casa

0

culoarea covoruluiTu ştii cum alegi culoarea covorului din casă? Care sunt elementele de care trebuie să ţii cont şi care sunt detaliile care contează? Află cele câteva detalii importante ca să ştii cum alegi culoarea covorului.

Citeste si:  Covorul potrivit. Cum il alegi

Se spune că într-o cameră covorul este al cincilea perete iar culoarea covorului este la fel de importantă ca şi nuanţa aleasă pentru pereţi camerei. Culoarea covorului din casă este la fel de importantă că cea a pereților, mobilei sau a lemnăriei uşilor şi ferestrelor.

Atunci când alegi culoarea covorului din casă trebuie să pleci pe una din cele trei variante posibile de culori. Culori: calde, reci sau neutre. Culori calde sunt roșu sau portocaliu şi le poți folosi în cameră de zi, bucătărie sau zone de trafic. Culorile calde dau o atmosferă plăcută, plină de viață. Cu un covor în culoare rece, verde sau albastru deschis, poți decora camerele ceva mai formale, sugerând astfel o atmosferă calmă, odihnitoare, iar culori neutre precum alb, bej sau gri, le poți folosi oriunde, completând astfel celelalte aranjamente din încăpere.

Citeste si: Totul despre covoare. De la traditional la modern

Un alt aspect de care trebuie să ții cont când alegi culoarea covorului este dimensiunea încăperii de decorat și scopul urmărit.

O cameră spațioasă poate suporta culori închise, iar pentru o cameră mică trebuie să alegi un covor în nuanțe deschise sau de culoare neutră, dar care să fie în ton cu nuanța pereților. Varietatea mare de culori poate fi și o alegere extrem de nereușită.

Covoare mici sau mari?

Nu există o regulă care să spună cum este mai bine. Există camere mici în care covoarele sunt mari, după cum există și camere mari și foarte mari în care se merge foarte bine pe ideea covoarelor mici. Și reciprocele sunt valabile. Dimensiunea covorului într-o cameră depinde de cât de frumose sunt podelele și de culoarea covorului. Covoarele în culori neutre  și fără imprimeuri pot să fie oricât de mari pentru că nu vor influența vizual spațiul, în schimb covoarele cu model și cele în culori tări trebuie să fie în acord cu dimensiunea camerei pentru că acestea modifică vizual spațiul.

Citeste si: Curatarea covoarelor. Cateva sfaturi

Există voci care susțin că este bine că dimeniunea covorului să permită dușumelelor să fie descoperite cel puțin 20 de centimetri. În plus, în camerele de zi covoarele mari sunt cele mai des folosite în timp ce pentru domitor, carpetele și covoarele mici sunt prima alegere.

Sursa foto: hepta.ro

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply