10 accesorii eco pentru baie

0

Când vine vorba despre amenajarea casei într-un sistem eco, baia poate reprezenta un loc bun de unde să începi. Trebuie să iei în calcul atât folosirea produselor realizate prin metode responsabile (minim de poluare, etc), cât şi impactul acestora în menţinerea sănătăţii şi igienei familiei tale. Sunt o mulţime de accesorii eco pentru baie pe piaţă pe care tu şi cei dragi le puteţi utiliza zilnic. An după an producătorii şi designerii devin din ce în ce mai experimentaţi în a crea produse funcţionale într-un mod responsabil, produse care să arate foarte bine şi să fie şi uşor de utilizat.

accesorii eco

 

Indiferent dacă vrei să modifici complet camera de baie sau vrei doar să faci mici ajustări, acum ai la îndemână 10 idei interesante de la care să porneşti.

Gresie activă
Gresia activă, cu auto-curăţare, este un vis devenit realitate. Nu numai că arată foarte bine, dar are şi capacitatea de a împrospăta aerul. Stratul exterior de titan reacţionează la razele ultraviolete (deci la lumină) şi neutralizează substanţele organice şi anorganice potenţial dăunătoare din aer. Această capacitate de auto-curăţare înseamnă mai puţine bacterii fără niciun fel de rabat la aspectul şi calitatea gresiei.

Rafturi şi cuier de baie din lemn de tec
Tec-ul este lemnul perfect pentru baie pentru că este rezistent la abur şi umezeală. Asigură-te că achiziţionezi produse realizate din lemn obţinut din cultivarea sustenabilă a pădurilor şi nu prin defrişări necontrolate.

Prosoape din bumbac organic
Bumbacul este un material cu tradiţie, iar prosoapele din bumbac sunt 100% organice şi se găsesc într-o multitudine de culori complet naturale.

Şampon şi balsam solid
Şampoanele şi balsamurile solide reprezintă o variantă bună să îţi micşorezi consumul de plastic. Ele conţin o gamă largă de ingrediente aromate şi naturale – gen nucă de cocos – şi sunt livrate în toate formele şi culorile posibile.

Covoraş de plută
Pluta este un material regenerabil. Coaja sa este uşor de curăţat din copac fără a provoca nicio stricăciune. Şi creşte la loc foarte repede. Pe lângă asta, este rezistentă la umezeală şi din acest motiv opreşte acumularea de mucegai şi bacterii.

Capete de dus şi robinete ultra-eficiente
Micşorează consumul de apă fără a face concesii de aspect. Robinetele ultra-eficiente sunt proiectate să utilizeze mai puţin de 4 litri de apă pe minut. Adică cu 30% mai puţin decât cele normale.

Vopsele pe bază de produse alimentare
Ce au în comun shake-urile, gogoşile pudrate, batoanele cu fibre şi ciocolata – în afară că te fac să-ţi lase gura apă? O parte din ingredientele folosite la prepararea lor se pot amesteca şi se obţin vopseluri cu un aspect extravagant. Există vopseluri bazate pe produse alimentare în proporţie de 94% şi 100% fără compuşi organici volatili (adică fără aburi toxici).

Coşuri împletite (pentru gunoi şi stocare)
Coşurile împletite sunt elegante şi sunt făcute din zambila de apă – una dintre plantele cu cea mai mare viteză de creştere din lume. Supra-abundenţa acestor plante în anumite zone le transformă în adevărate filtre de poluare a apei (se hrănesc cu azotaţi, fosfaţi, potasiu).

Perdea de duş din fibră de cânepă
Cânepa este materialul ideal pentru camera de baie pentru că are o rezistenţă naturală la mucegai. Perdelele de duş din cânepă se găsesc în culori variate şi puternice, potrivite atât pentru cazi de baie cât şi pentru spaţii de duşuri verticale.

Accesorii din bambus
De la coşuri şi cutii la suporturi pentru periuţă de dinţi, accesoriile din bambus te ajută să îţi păstrezi camera de baie atât eco cât şi Zen.

Dacă crezi că accesoriile “verzi” pe care le foloseşti tu ar trebui să fie pe această listă, lasă-ne un comentariu cu detalii.

Sursa: styleathome.com

Sursa foto: nikilitov – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply