8 idei pentru amenajarea holului

0

Holurile care fac legătură între spaţiile de locuit, spaţiile de dormit, şi exteriorul casei sunt la fel de importante ca şi dormitoarele, camerele de zi sau bucătăriile. Fie că ai un hol scurt, un hol cu cotitură, un hol spaţios sau un hol îngust, îl poţi face deosebit, asemeni casei tale. Fă în aşa fel ca holul tău să prindă viaţă cu ajutorul materialelor, luminii şi covoarelor colorate.

amenajarea holului

Iată câteva idei pentru amenajarea holului:

1. Un covor colorat. Dacă holul tău are nevoie să iasă în evidenţă , pune un covor colorat pentru a obţine asta. Dungile orizontale ale unui covor fac orice hol îngust să pară mailat. Un covor lung ce se întinde de la un capăt la celălalt are un efect dramatic şi va da impresia unui hol lung.

2. O galerie de poze. Poţi atârna pe perete un rând de poze de famile sau opere de artă. Alege rame colorate de dimensiuni diferite.

3. Dulapuri. Profită de un hol mai lat şi construieşte nişte dulapuri. Vei avea parte de loc de depozitare, dar şi de un spaţiu de expunere pentru obiecte de colecţie.

4. Lustre. Majoritatea holurilor interioare nu au geamuri, ceea ce înseamnă că lumina artificială este o necesitate. Încearcă să montezi nişte lustre cu fir, în locul aplicelor.Lustra potrivită îţi va lumina holul şi va servi şi ca obiect de design.

5. Lambriuri. Pentru un hol, lambriurile sunt elemente decorative excelente, dar şi protejează un perete de zgârieturi. În mod tradiţional, lambriurile erau montate în spaţii de tranziţie precum holurile, pentru a ţine traficul intens departe de camerele în care se desfăşurau diverse activităţi.

6. Biblioteca. Cei pasionaţi de citit nu au niciodată îndeajuns de mult loc pentru cărţi. Extinde-ţi biblioteca până în hol şi creează un loc în plus în care să-ţi poţi ţinecărţile iubite. Fie că este încorporată sau nu, biblioteca poate fi un element practic, dar şi unul estetic.

7. Picturi murale. O harta care se întinde de la podea la tavan poate transformă un hol într-o oportunitate de educare. Picturile murale vin cu multe opţiuni de personalizare, şisunt adesea mai ieftine decât tapetul.

8. Oglinzi înrămate. Pentru cei care iubesc aspectul unei galerii dar nu ştiu ce să pună în rame, un hol de oglinzi este soluţia perfectă. Astfel se poate scoate în evidenţă o foarte frumoasă colecţie de rame, şi poate fi un supliment de lumina şi spaţiu vizual într-un hol mic şi întunecat.

Ori de câte ori intri într-o casă eşti întâmpinat de hol care, de cele mai multe ori, este un spaţiu parcă uitat de proprietari, stingher şi plictisitor.
Amenajează-l cu grijă în ton cu restul casei şi şarmul căminului tău va fi admirat chiar din prag.

 

Sursa foto: Iriana Shiyan – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply