Unde amplasezi oglinzile. Cele mai bune locuri

0

Unde amplasezi oglinzile in casa tine de gustul si placerea celor din casa, de stilul de amenajare adoptat, dar trebuie luate in calcul si cateva principii si reguli legate de cele mai bune si potrivite locuri. Principiile generale de amenajare a interioarelor spun ca locul cel mai bun, unde amplasezi oglinzile, este camera de zi si holul, la care se adauga evident, baia.

Unde amplasezi oglinzile

Citeste si: Oglinzi supradimensionate. Efecte si limite

Principalul scop al oglinzilor este cel practic, dar nu trebuie neglijat aspectul estetic. Este esential unde amplasezi oglinzile, in casa pentru ca infrumuseteaza un interior, maresc vizual spatiul, adancesc suprafetele si amplifica lumina. Ce mai potrivita camera si locul ideal unde amplazezi oglinzile este camera de zi. In filozofia Feng Shui locul cel mai bun unde amplazezi oglinzile este camera de zi si locul unde se mananca. Simbolic oglinzile dubleza bogatia de pe masa familiei. Oglinzile in camera de zi trebuie sa reflecte masa si locul in care familia sta impreuna pentru ca aceasta pozitionare da cu adevarat adancime si pune in valoare rolul pe care il are oglinda.

Citeste si: Cum decorezi casa cu oglinzi

Locul unde amplasezi oglinda este cel lipsit de adancime si mereu pe laterala ferestrelor. In felul acesta lumina se amplifica, camera primeste spatiul virtual in plus si oglinda aduce armonie. Oglinda este perfect asezata deasupra corpurilor de mobilier cu inaltime mica. Locul unde amplasezi oglinda poate fi definit daca alegi o rama potrivita pentru oglinda. Rama pune in evidenta oglinda, o scoate in evidenta si ii personalizeaza locul. Joaca-te cu efectele plasand alternativ, pe acelasi perete, o oglinda lunga, alta mai ingusta, obtinand astfel o imagine fragmentata, originala. O sursa de lumina corect amplasata poate scoate in evidenta oglinda si poate amplifica, prin reflexie, lumina.

Practic oglinda poate fi asezata in orice colt din casa atata vreme cat este corect asezata si are o dimensiune corespunzatoare.

Unde amplasezi oglinzileIn spatiile mici, cum sunt anumite holurile oglinzile sunt aproape obligatorii si asta pentru ca larges spatiul si dau adancime acolo unde in mod real nu exista. In filozofia Feng Shui se spune ca este important unde amplasezi oglinda in hol pentru ca te poate feri de … hoti. Cel mai bun loc de amplasare a unei oglinzi in hol este in spatele usii de la intrare.

Citeste si: Detaliile care fac diferenta

Cand analizezi locul unde amplansezi oglinzile ia in calcul faptul ca indiferent de stilul arhitectural al unui spatiu, oglinzile pot lua forme care se permita incadrarea lor perfecta si care sa completeze armonios atmosfera interioara. Cu alte cuvinte, o oglinda se va incradra perfect in orice spatiu. Mai mult, o oglinda este o solutie care nu da gres niciodata si, deseori, este cea mai inspirata solutie.

Citeste si: Oglinzile sunt fermecate

Despre oglinzile din casa se mai poate afirma ca sunt acele elemente d edecor care nu pot sa lipseasca din nici o casa, si ca sunt binevenite in orice incapere, uneori chiar si in locuri unde amplasarea unei oglinzi nu pare sa fie o idee buna.

Unde amplasezi oglinzile. Trucuri simple

Mai multe oglinzi intr-o camera dau dinamism, fac ca obiectele sa capete semnificatii si reflexe noi. Se produc jocuri de lumini care pot face din ansamblul de mai ulte oglinzi punctul focal al unei camere.

Citeste si: Oglinda din baie. Sfaturi utile

Ramele sunt la fel de importante ca si locul unde amplasezi oglinzile. O oglinda poate sa devin un obiect pretios de mobilier daca il incadrezi cu o rama potrivita. Pastreaza aceelasi tipar de rama daca ai mai multe oglinzi in aceiasi camera. O rama colorata este foarte potrivita pentru o casa vesela. O rama bogata in detalii sculptate, cu nuante metalice, da clasa unei sufragerii de lux, in care exista mobila din lemn masiv. O rama alba este romantica.

Tine cont de culoarea peretelui pe care este amplasata oglinda si de culoarea ramei. Acestea sunt detalii care trebuie sa fie in armonie si sa se puna in evidenta unele pe altele.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply