Bucatarie cu aer de cafenea

0

bucatarie cu aer de cafeneaEste nevoie de mai mult de un aparat de făcut cafea pentru a reconstrui atmosfera comfortabilă a unei cafenele bune. Dacă te gândești la ce iubești la cafeneua ta preferată, gândurile tale sunt oarecum legate, în principiu, de decor și atmosferă. Să obții acel sentiment acasă este ușor, dacă ști cum. S-ar putea ca niciodată să nu vrei să mai ieși din casă pentru a bea o cafea.

Iubeşti cafenelele şi mirosul de cafea ce pluteşte în aer. Pentru a avea această atmosfera acasă amenajează-ţi o bucătărie cu aer de cafenea.

Deschis pentru afaceri. Aliniază niște scaune în dreptul ferestrei și instalează un raft pe post de bar. Tocmai ai creat șansa de a avea propria ta bucătărie-cafenea. Prietenii și familia se vor distra vorbind cu bucătarul, indiferent de conținutul meniului.

Instalează uși batante la bucătărie. Ușile batante te duc cu gândul la un restaurant, mai ales dacă au și elemente din sticlă.

Montează o tablă pe care scrie cu creta meniul. Nu există vreo metodă mai bună pentru a crea o atmosferă de cafenea când ai musafiri la masă, indiferent dacă e luată târziu dimineața, la prânz sau la cină, decât scrisul felurilor de mâncare ce urmează să fie consumate. În timpul săptămânii folosește tabla pentru a planifica mesele sau pentru a lăsa mesaje familiei.

Alege o podea în carouri (tablă de şah ). Podele fabuloase precum acestea există de secole, fiind la fel de populare și în zilele noastre, din motive corecte. Pentru bucătării amenajate în stil cafenea cu tentă retro, se potrivesc perfect.

Alege un  aparat de făcut cafea. Să deschizi un borcan de cafea instant și să adaugi apă fierbinte nu funcționează într-o bucătărie amenajată în stil cafenea. Dacă ai destul spațiu, investește într-un aparat de făcut cafea care poate produce un cappucino, macchiato sau mocha de calitate.

Fă ca spațiul să fie unul comfortabil. Cine spune că trebuie să ai masă și scaune în bucătăria ta, special amenajată pentru luatul meselor? O canapea vă invită pe tine și pe cei mai buni prieteni ai tăi la relaxare- este exact sentimentul pe care-l ai într-o bucătărie care îți amintește de o cafenea modernă.

Găsește mobilă demnă de o cafenea. Dacă mesele și scaunele sunt mai practice pentru tine, atunci scaunele de restaurant sunt o alegere bună pentru a crea aspectul și ambientul unei cafenele moderne. Scârțâitul acestor scaune pe podeaua de lemn îti va aduce aminte de toate cafenelele pe care le-ai iubit vreodată.

Amestecă alb cu negru pentru decor. Scoaterea în evidență a albului prin părți negre creează un aspect atemporal și chic, și când încălzești spațiul cu lemn natural, combinația este una care nu poate da greș.

Nu uita să montezi lustre– acestea atribuie șarm și personalitate.

Alege un colțar caracteristic restaurantelor. Un colțar comfortabil poate pava drumul către apropiere, chiar și când e vorba de o discuție intimă.

Gasește opere de artă vintage. Dacă ești fericit cu bucătăria ta, dar ai vrea să adaugi și niște ,,cultură de cafenea” chic, tipăriturile franțuzești vintage sunt o metodă bună de a aduce șarm locului.

Inspiră-te din bucătăria comercială. Rafturile neacoperite și bancurile de lucru din oțel inoxidabil sunt indispensabile pentru bucătăria unui restaurant sau unei cafenele, pentru că sunt foarte igienice și fac produsele accesibile când e graba mare.

Reconstruiește aspectul cafenelei tale preferate cu o tablă pe care este afișat meniul, scaune de restaurant, opere de artă vintage, și alte ingrediente cheie şi vei avea o bucătărie cu aer de cafenea.

Sursa: http://www.houzz.com/

Sursa foto: magdal3na – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply