Cum decorezi in culori indraznete

0

www.cranmorehome.com.au On the Dot Floor Rug by Kip + Co

A decora in culori indraznete este o foarte buna solutie. Prin culori indraznete intelegem culorile tari, dense, intense, dintr-o paleta cromatica mai putin folosita in amenajarile interioare. Contrar unei idei preconcepute culorile indraznete, tari, nu fac o camera sa para mai mica. ba chiar din contra. Tonurile inchise dau adancime, creaza volme noi, optic si dau impresia de spatiu la fel cum o fac si culorile deschise, uneori chiar mai bine decat acestea.

Culorile indraznete sunt o modalitate foarte buna de a adauga un impact vizual maxim camerelor  deoarece acestea creeaza drama, spectacol si contureaza foarte placut spatiu. Culorile inchise dau personalitate camerelor, le fac extrem de placute si personale.

1. Pentru a decora cu succes in culori indraznete trebuie sa ai grija sa respecti echilibrul intre culori, piesele de mobilier si lumina naturala din camera. Lumina naturala intensifica culorile si le ofera aciditate. Pielese de mobiler trebuie sa fie mereu proprtionale cu volumul real al camerei, fara excese si fara aglomeratie.

2. Tapetul este o solutie mereu buna pentru a colora peretii. Ideal este sa folosesti tapet pe un singur perete, eventual pe doi pereti comuni. Tapetul in culori intense, indraznete pe perete trebuie echilibrat cu podele simple, in culori deschise, calde. Si reciproca este valabila. Podelele inchise la culoare trebuie echilibrate prin preti albi si luminosi.

3. Culorile indraznete trebuie mereu combinate cu tonuri deschise si luminoase pentruechilibru.

4. Una dintre cele mai simple moduri de a introduce culoare intr-o camera este alegerea unui covor in culori indraznete si tari. A utiliza modele geometrice indraznete pentru a crea volume este o solutie buna, dar trebuie utilizata cu atentie, intr-un decor general calm si echilibrat.

5. Un truc indraznet este sa folosesti culori contrastante pentru un decor teatral. Foloseste tonuri complementare, cum ar fi bordo, violet, indigo.

6. Foloseste un model floral indraznet ca punct de pornire pentru orice schema de culori luminoasa Foloseste aceiasi paleta de culori si forme diferite, pentru echilibru si contrast.

7. Pentru o abordare mai subtila poti folosi o culoare indrazneata, fie pentru covor, fie pentru canapea si covor pe fundalul unor pereti zugraviti in culori deschise, apoase, sau pe un fundal alb luminos, ori unul gri perlat. Completeaza cu accente de culoare. Imaginea generala va fi calma si primitoare.

BorU¦łstapeter SPRING 2014 prin ProPlus amenajari 6609_bt_gracefulliving_bedroom_b

8. Asigura-te ca schema de culori este echilibrata in intreg spatiul. Atunci cand alegi un covor nou intr-o culoare indrazneata toata camera se va schimba si va avea nevoie de o noua paleta coloristica pentru ceea ce inseamna elemente de accent. Schimbarea unui element dintr-o camera impune schimbarea uneor detalii pentru a integra elementul nou in decor. Iar principiul este valabil si cand aduci culoar, dar si atunci cand aduci piese noi de mobilier.

9. Poti aduce culori indraznete si intr-un decor monoton cromatic. In acest caz elementele care fac parte din categoria pieselor care aduc culoarea de accent sunt cele care pot fi alese in culori tari, chiar dure si intense, pentru a vitaliza si electriza decorul. In plus aceste elemente de accent au avantajul de a se schimba usor si adapta fie la starea celor din casa, fie la anotim sau sezon.

Sursa foto: pixabay.com / www.cranmorehome.com /

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply