Rosul in living – accente vii de culoare

0

Rosul in living este o alegere indrazneata si plina de personalitate. Daca indragesti esentele tari si culorile puternic pigmentate, ce imprima dinamism si un spirit actual incaperii, rosul s-ar putea sa fie raspunsul potrivit pentru tine. Psihologii afirma ca tonurile intense energizeaza si stimuleaza creativitatea, asa ca o astfel de interventie este cu siguranta potrivita pentru camera de zi.  Tine cont insa de proportii si dozaj, pentru a evita un efect de suprasaturare.

Astfel, un corp de iluminat sau un puf moale sunt elemente ce se pot bucura de succes de o cromatica impunatoare, insa pentru piesele mari de mobilier sugestia ar fi sa te limitezi la cateva accente, precum pernele decorative ale canapelei sau linii fine trasate pe suprafetele unei comode.

rosul in living
Foto: Minotti

Rosul in living –  detalii rafinate

Tonurile tari, expresive, isi gasesc suportul perfect pe un fundal neutru, cat mai calm. In acest sens, nuantele de gri sunt cele mai indicate, alaturi de variatiuni pe tema crem. Un alt suport bun este lemnul in culori nature, ce evidentiaza caracterul efervescent al culorilor tari, precum rosul. O canapea generoasa in culori neutre va fi intotdeauna o declaratie de stil, iar modelel disponibile pe piata nu sunt deloc putine. Tine cont de marimea incaperii, pentru a alege o piesa perfect proportionata si adauga accente sporadice de culoare. Pernele decorative sau un sal se potrivesc perfect. Canapaea Powell, brand Minotti.

rosul in living
Foto: Moooi

Rosul in living  – obiecte statement

Vei realiza o interventie de succes cata vreme introduci in decorul camerei de zi obiecte cu personalitate puternica, exprimata vizual atat la nivelul formei cat si la nivelul cromatic. O lampa de podea impunatoare, cu abajur texturat ce aminteste de impletiturile naturale (Emperor, design Neri & Hu, brand Moooi) este un exemplu bun in acest sens. Fii creativa si alege si alte astfel de obiecte, in tonul preferat de tine: o lampa amuzanta, cu abajur in forma de galeata sau cu piciorul innodat, o creatie abstracta si geometrica, o lampa vintage supradimensionata. Tonul puternic de rosu ii adauga o dimensiune noua, mai experesiva.

rosul in living
Foto: Paola Lenti

Rosul in living – pufuri moi si colorate

Prezenta calda si jucausa a pufurilor colorate sau a taburetilor haiosi este indispensabila intr-un living actual, cu grad ridicat de confort. Un truc este acela de a alege cateva modele diferite de pufuri, cu forme complementare si de a le pozitina sporadic in jurul zone de discutii. Sau poti alege, de asemenea, un fotoliu rosu, cu unul cu forme inedite si accente tari de culoare.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply