Culorile din casa iti influenteaza dispozitia

0

Culorile au mare impact asupra starilor noastre emotionale, de aceea trebuie sa iei in considerare acest aspect atunci cand alegi vopseaua pentru incaperile din casa. O casa care foloseste culorile potrivite pentru fiecare camera, dar in egala masura in acod cu stilul de viata si personalitatea celor care locuiesc in casa va fi o casa primitoare si armonioasa. In replica a locui intr-o casa in care culorile folosite nu te reprezinta si nu-ti plac poate sa fie o sursa continua de stres.

ALB
Induce o stare de calm si pace interioara. Pentru a evita insa aspectul unui alb de spital, poti sa alegi o varianta pentru iluminare cu albastru deschis sau rosu. Riscul nu este foarte mare daca mergi pe alb in baie si bucatarie, dar aspectul minimalist trebuie amenajat cu atentie in restul incaperilor.
NEGRU
Este de cele mai multe ori asociat cu sentimente negative, intunecate. Daca treci insa peste aceasta stare, ambianta devine stilata, iar pentru a compensa, poti opta pentru mobilier in tonuri deschise.
GALBEN
Aduce o stare de bucurie si inseninare. In plus, ai o gama variata de nuante care iti pot lumina incaperile, de la galben pai la galben lamaie. Cu cat camera este mai luminoasa si culoarea mai deschisa, cu atat aduce o mai buna dispozitie.
ALBASTRU
Este considerat ca are cel mai calmant efect si de aceea reprezinta o alegere ideala pentru multe bai si dormitoare.
MARONIU
Aduce o stare de stabilitate, precum si un sentiment de conexiune cu natura si pamantul. Este o dispozitie plina de prospetime.
VERDE
Cea mai cunoscuta functie a acestei culori pe peretii incaperilor este contributia la concentrarea indelungata. De aceea, verdele in vopsea ori in piesele de mobilier ajuta in spatial de lucru sau in camerele scolarilor.
ROZ
Este culoarea unei dispozitii copilaroase, de aceea se potriveste cel mai bine pentru camera adolescentelor.
ORANJ
Cunoscut pentru stimularea apetitului, portocaliul este adeseori folosit in decorarea bucatariei. De asemenea, este de multe ori pe lista decoratiunilor de pe veranda, pentru ca aduce o nota personala in functie de nuanta aleasa.
Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply