Portocaliu si albastru, scheme de culori si idei

0

Putine combinatii de culori sunt atat de vibrante si de intense cum este portocaliu si albastru. Cu toate acestea cele doua culori sunt putin folosite impreuna, desi efectele sunt magice.

portocali si albastru

Secretul combinatiilor de culori reusite este acela de a alege mereu oricare doua culori opuse. Violet si galben, rosu si verde, alb si negru, portocaliu si albastru si in felul acesta culorile vor straluci impreuna.

Citeste si: 4 bai cu accente rosii

Portocaliu si albastru sunt culori ideale vara

Albastru duce cu minte la soare, portocaliul la soare. Cele doua culori puse impreuna revitalizeaza, dau energie si iti schimba starea de spritit.

Citeste si: Geometrie si culori blande

portocaliu si albastruPentru ca o combinatie intre protocaliu si albastru este o combinatie puternica aceasta este ideala in camere active – living, holuri, bucatarii si mai putin in camere de odihna si relaxare – dormitoare si biblioteci.

Evident ca te poti juca cu nuantele, iar intensitatea lor iti oferea nenumarate posibilitati. Si proportia dintre cele doua culori conteaza. Mult albastru scoate in evidenta componenta masculina, mult portocaliu pe cea feminina.

Asocierea intre portocaliu si albastru este perfecta intr-o camera de lucru, si este ideala pentru biroul de acasa, dar si pentru camera copilului. Trebuie avut insa in vedere ca, daca in camera de lucru portocaliul intens este binevenit, in camera copilului sunt indicate nuantele dulci.

Citeste si: O pata de culoare

Culorile sunt amandoua energice si energizante, asa ca se combina bine in spatii luminoase, deschise si aerate, cu mobila alba sau deschisa la culoare.

Se potrivesc si in decor clasic cu mobila in culoarea lemnului in tonuri inchise, dar atunci sunt preferate tonurile mai palide ale celor doua culori. Nu te opreste nimeni sa te joci cu cele doua culori, sa combini portocaliul si albastrul dupa cum iti dicteaza personalitate. De cele mai multe ori asa iese cel mai bine.

Sursa: homedit

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply