Culoare pentru baia ta: verde

0

Baia este importantă și este un loc perfect în care să te relaxezi, dacă ai timp. Majoritatea culorilor sunt alese după criteriile băii tradiționale. Majoritatea băilor sunt albe, iar dacă mai există o culoare înafară de alb, aceea este probabil albastru.

De ce să nu-ți decorezi baia folosind o altă paletă de culori decât cea uzuală?

baia verde

Verdele este o culoare potrivită pentru baie, dar este rar folosită. Este culoarea ideală dacă baia ta găzduiește și niște plante de casă. Băile verzi, dacă sunt bine aranjate, pot crea o senzație de calm. Uită-te prin baia ta și dă-ți seama care sunt locurile în care ai putea folosi verde.

baia verde 2

Pereții

Probabil că nu iei în considerare aplicarea acestei culori pe pereți, podea și tavan. Chiar și pentru fanii înfocați ai acestei culori s-ar putea să fie puțin cam mult. Pentru a folosi această culoare într-un mod mai pratic, optează pentru pereții-accent. Verdele închis arată superb, dar funcționează în cazul în care baia are mai mult de un geam.
Dacă este prea închis, decorul va fi unul opulent. Fă astfel încât acest perete să capete cât mai multă lumină naturală, asta însemnând să fie expus la lumina care trece prin fereastră. Este de preferat ca ramele ferestrei să fie albe, mai degrabă decât să fie de culoarea peretelui-accent. Dacă nu ai nicio fereastă în baie, atunci poți folosi o oglindă pentru a obține același efect.

Citeste si: 3 secrete pentru o baie luxoasa

Nuanțe deschise de verde

Dacă baia ta nu este mare, sau dacă decorezi o baie accesibilă unui singur dormitor, atunci nuanțele deschise ale verdelui creează efectul dorit fără să dea impresia că spațiul disponibil s-a micșorat. Vopsește-ți pereții folosind un verde pal și păstrează culoarea albă a plăcilor defaianță.
Optează pentru plăci mici de faianță, și de culoare verde pal. Dacă folosești verde pentru dulap, pereți, plăci de faianță și tavan, atunci folosește mai multe tonuri de verde, păstrând verdele pal pentru suprafețele mai mari și verdele închis pentru a scoate în evidență detaliile.

Verde și alb

Culoarea verde, cel puțin cea folosită în baie, trebuie să formeze un echilibru cu altă culoare. Cel mai ușor mod în care poți obține un astfel de echilibru este o combinare a culorii verde cu cea albă. În cazul băilor în care predomină albul, câteva plăci verzi de faianță sunt de ajuns.
Un alt design strident poate fi obținut prin folosirea unor prosoape verzi care creează o pată de culoare în contrast cu fundalul alb.

baia verde 1

Citeste si: Culoare pentru baia ta: portocaliu
Plăcile de faianță

Plăcile de faianță nu trebuie să fie de o culoare simplă și banală. Plăcile de faianță create în stil mozaic se potrivesc cu nuanțe de verde. Faianța de culoare verde pal în combinație cu niște nuanțe de verde închis poate crea un aspect vintage. Dacă materialul care delimitează cabina de duș este transparent, plăcile de faianță verde pal sunt alegerea perfectă.

Accesorii

Verdele poate aduce noncomformism și viață în baia ta. De ce să nu folosești o chiuvetă de culoarea lime-ului ca element complementar peretelui-accent sau plăcilor de faianță? O simplă perdea de duș poate fi elementul de legătură al culorilor care formează paletă aleasă pentru baia ta. Dacă nu, un preș de baie care conține diferite nuanțe de verde va completa o baie al cărei decor este format, la rândul ei, din mai multe nuanțe de verde.

Citeste si: Prospetime si culoare pentru o baie alba

 

Sursa foto: niroworld, effe45, Photographee.eu – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply