3 secrete pentru o baie luxoasa

0

Ai intrat de multe ori în băile prietenilor şi te-ai întrebat cum au reuşit să amenajeze totul pentru a avea baie luxoasă? Îţi spunem noi că nu a fost greu, au avut nevoie doar de câteva reguli de urmat şi câteva secrete de design pe care le vom dezvălui mai jos.

Pentru o baie luxoasă urmează câţiva paşi de decorare şi o investiţie minimă.

baie luxoasa

Foloseşte geam fumuriu.
Pentru a avea o baie luxoasă, în primul rând scapă de perdeaua de duş. Înlocuieşte-o cu un geam, de preferinţă fumuriu. Nu numai că protejează împotriva stropilor de apă, dar se încadrează perfect cu orice tip sau culoare de mobilier. Dacă alegi un geam cu efect de oglindă încearcă să montezi câteva spoturi în dreptul lui. Oglinda va face lumina să se disperseze în toată baia, şi pe lângă asta, nu va da impresia doar de baie luxoasă, ci şi de baie mare.
Până la urmă, orice tip de geam alegi, este un pas înainte faţă de clasica perdea de duş, şi va da un aer modern băii tale.

Trucuri cu faianţa.
Nu este necesar să cheltuieşti foarte mult în amenajarea băii. În loc să montezi faianţa până în tavan, alege să îmbraci doar unul sau doi pereţi, iar reducerea de costuri va fi considerabilă. Alege aceeaşi culoare pentru gresie şi faianţă, iar pereţii liberi lasă-i albi. În felul acesta atragi imediat atenţia asupre singurului perete îmbrăcat în faianţă, iar datorită faptului că ai făcut deja economie, îţi poţi permite să alegi o faianţă deosebită şi de bună calitate.
Dacă totuşi vrei să îmbraci toţi pereţii în faianţă fără să trebuiască să-ţi faci credite la bancă, poţi alege o faianţă clasică, albă. Schimbă aspectul de baie clasică folosind un chit negru. Contrastul va crea un aspect puternic de baie luxoasă.

Puterea oglinzii.
Aşa cum spuneam şi mai sus, o oglindă în baie face diferenţa. Orice baie de mici dimensiuni va părea mult mai mare cu ajutorul unei oglinzi. Nu exagera prin montarea mai multor oglinzi. Una este suficientă. Şi nu uita să amplasezi lumina în aşa fel încât să se oglindească şi să se reflecte în toată baia.

Cu costuri mici, dar cu atenţie la detaliu, cu puţină lumină, o oglindă mare şi o faianţă interesantă, poţi transforma o baie clasică într-o baie luxoasă.

Sursa foto: slavun – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply