Cum alegi gresia

0

alegi gresiaGresia este alegerea ideală pentru pardoseală din baie și bucătărie, uneori și hol, mai ales în cazul apartamentelor în care holul face legătură între aceste două încăperi. Spre deosebire de alte metode de acoperire a pardoselii, gresia are foarte multe avantaje, atât din punct de vedere estetic, cât și din punct de vedere funcțional. Problema este cum alegi gresia! Iata câteva detalii pe care trebuie să le ştii!

Citeste si: Parchet si gresie in baie

Primul factor care contează şi care face diferenta când alegi gresia este rezistentă. Este foarte important că gresia aleasă să fie de foarte bună calitate pentru a face față traficului caracteristic acestor încăperi, precum și schimbărilor de temperatură, aburului și umezelii excesive. În acest punct se poate vorbi despre capacitatea de absorbție a apei, porozitatea gresiei fiind un aspect important.

Un al doilea factor de care trebuie sa ţii cont şi pe care trebuie să-l cunoşti când alegi gresia este cameră căreia îi este destinată. Gresia de pe hol trebuie să fie rezistentă la trafic intens, în timp ce gresia din baie nu trebuie să fie rezistentă, cât trebuie să facă față cu brio umezelii, căldurii excesive și modificărilor frecvențe de temperatură. De asemenea, gresia din baie trebuie să împiedice alunecarea, acest aspect fiind foarte important.

Citeste si: Cum alegi linoleumul. Idei si sfaturi

Mărimea plăcilor este un alt aspect de care trebuie să țineți cont atunci când alegi gresia. Este important că mărimea plăcilor de gresie să fie aleasă în funcție de dimensiunile camerei.

Montarea plăcilor de gresie este un alt factor de care trebuie să țineți cont. Unele plăci pot fi montate foarte ușor folosind adezivul special, însă există situații în care este necesară intervenția unui specialist, mai ales în cazul plăcilor cu diverse modele care necesită ajustări.

Citeste si: Efectul gresiei portelanate

Factorul estetic contează şi el atunci când alegi gresia. Totul depinde de preferințe, însă este indicat că țineți cont și de dimesiunile camerei. Piață de profil oferă numeroase modele și culori, însă în cazul în care alegi gresia pentru o cameră de mici dimensiuni, este indicat să mergeți pe linia simplități atât din punctul de vedere al culorilor, cât și din punctul de vedere al texturii, al formei și al dimensiunii, iar în cazul în care spațiul este suficient de generos, puteți opta pentru o paletă diversificată de culori, pentru îmbinări creative sau modele moderne.

Sursa foto: Hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply