Albastru, retete de culoare pentru living

0

retete_culoare_living.jpg

Albastrul este o culoare speciala, iar cateva retete de culoare pentru un living albastru sunt utile si necesare. Desi este o culoare rece, albastru poate fi inducit si incalzit, iar din culoarea rece si aspra poate sa devine o nuanta meditativa, care creeaza impresia de spatiu. Aceasta este si una din marile calitati pe care le are albastru – induce ideea de spatiu.

Vreau racoare, vara si cald iarna

Albastrul este ideal vara, dar iarna, cand albul si albastrul domina exteriorul, albastrul din casa poate sa fie deprimant si tensionat. Albastrul este o culoare utila si iarna doar in cazul in care camera zugravita in aceasta culoare este una foarte luminoasa. In nici un caz nu alege aceste nuante pentru intreaga camera, decat daca locuiesti la malul marii si o inchiriezi pe timp de vara. Altfel, opreste-te la cel mult doi pereti, iar daca locuiesti la munte si, pe deasupra, mai esti si o persoana friguroasa, omite-o direct din paletarul de culori. Albastru poate fi mult inducit cu nunate de alb luminos, crem (cel mai bine) si colorat cu nunate calde (rosu-violet, maro cald, si alte nunate de pamant).

O camera cu pereti albastri are nevoie de o canapea maro sau maro roscat, de un covor in tonuri de albatru intens, cald si de accente de culoare rosii, mov sau visinii.

albastru

Desi este o culoare foarte rece, albastru induce meditatie si liniste, creaza senzatia de spatiu si este extrem de linistitor.

Combinatii posibile pentru camere zugravite cu albastru

  • Culoare devine foarte rece in combinatie cu pardoseli gri sau albe si cu mobila din sticla si metal.
  • Este incalzit in combinatie cu bejurile alese pentru fi nisajul pardoselii si ale tamplariei. maroul si albastrul tare, indens (indigo) sunt ideale.
  • In contrast cu albastru foloseste nuante de rosu-portocaliu ce pot fi folosite pentru accente sau tapiteria mobilei.
  • Mareste iluzoriu spatiile, de aceea nu intamplator este aleasa pentru camerele mici si bai.
  • Taie apetitul, deci nu o folositi in bucatarie sau sufragerii, dacat daca chiar este necesar!

Este important de spus ca albatrul este o excelenta si foarte inspirata culoare de accent fiind prim aalegere in camerele unde predomina albul, maroul, portocaliul si unde domeoleste si echilibreaza decorul.

Albastrul in decorarea casei. Sfaturi practice
Portocaliu si albastru, scheme de culori si idei
Dormitor cu alb si albastru

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply