Cum decorezi cu maro. Cateva idei

0

Foarte multe case de la noi sunt decorate cu maro. Nu putem spune ca aceasta culoare este intre preferatele noastre. Noi ti-am recomanda, mai degraba, sa folosesti culori vesele si mai energizante, insa daca maroul este intre preferatele tale, iata cum decorezi cu maro.

Citeste si: Cum iti colorezi casa si viata.

1. In cazul in care alegi mobilier maro, atunci delimiteaza diferitele zone din casa cu ajutorul culorilor mai vesele: spre exemplu, poti vopsi un perete de interes in oranj, verde sau galben si astfel nu vei avea o casa prea terna din punct de vedere al culorii.

2. Daca ai ales textile maro (draperii, cuverturi de pat, huse de caneapea sau covoare), le poti mixa cu obiecte de mobilier bej sau crem. Desi cremul si bejul provin dintr-o culoare terna, de pamant, au luminozitatea necesara pentru a conferi optimism si spatiualitate unui ambient.

3. Pentru realizarea unui ambient linistit, unde te poti relaxa, apeleaza la culori luminoase si pale. Cele mai linistitoare sunt tonurile naturale de lemn, piatra sau pamant. Cremul si bejul sunt culori pe care le poti transforma cu usurinta. Daca le asociezi cu nuante reci ele devin reci, iar daca le asortezi cu tonuri calde, devin calde.

4. Pentru a evita monotonia, nu uita sa folosesti mici accente de culoare intensa (galben, verde sau oranj) care vor da vivacitate incaperii, dozarea lor pe suprafete facandu-se in functie de tipul de amenajare pe care il doresti. Vrei zone in care sa te energizezi? Vopseste un perete galben lamai. Doresti un strop de veselie? Alege perne oranj.

Citeste si: Influenta culorilor in dormitor.

Nu este greu sa decorezi cu maro! Maroul este o culoare versatila, la indemana oricui (pe piata se gasesc serii intregi de obiecte pentru casa in dfierite nuante de maro / crem / bej), insa, recomandarea noastra este sa nu abuzezi de ea si sa incerci mereu sa o inveselesti prin accente de culori mai vesele.

Foto: Thinkstock.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply