Culori tonice in camera copilului

0

Contrastul complementar (rosu sau fucsia asociat cu verde) e potrivit in camera copiilor pentru ca tonifica.

Atunci cand amenajezi camera copiilor trebuie sa acorzi foarte mare atentie combinatiei cromatice pe care o alegi.

Cum influenteaza culoarea

Culoarea poate influenta comportamentul copiilor formandu-le personalitatea si starea de spirit. Pentru a avea copii plini de viata pusi pe sotii in orice moment, alege culori tonice in contraste puternice.

Cel mai tonic contrast este intre culorile complementare (rosu verde, galben-violet, portocaliu-albastru).

Cu o astfel de combinatie vei obtine o incapere vesela, dar, pentru a nu da senzatia de aglomerare a spatiului zugraveste peretii in alb, iar micile detalii ale textilelor, ornamentelor sau jucariilor alegele in nuante tari de verde si fucsia. Astfel, vei putea schimba decorul foarte repede atunci cand copii depasesc varsta jucariilor.

Daca nu vrei sa faci schimbari majore

Daca nu esti dispus sa faci modificari repetate ale incaperii in functie de varsta copiilor si preferi stilul clasic, alege un mobilier din lemn masiv pe care sa il asociezi cu nuante foarte pale si calde (galben-oranj) ale peretilor.

O astfel de atmosfera calma si linistita e, de cele mai multe ori, pe placul celor mari, dar o poti face pe gustul copiilor accesorizand-o cu jucarii, textile colorate clasice si mici detalii vesele pe care sa le elimini atunci cand copii se maturizeaza.

Citeste si:

Designul ca o joaca

Idei pentru depozitare


Articol publicat in revista Casa si gradina
Productie: Mihaela Radu
Foto: Haro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply