Corpuri de iluminat cu design spectaculos

0

Corpuri de iluminat cu design spectaculos – pentru că vom petrece de acum tot mai mult timp la interior, să încercăm să profităm de o ambianță cât mai luminoasă. O putem obține cu corpuri de iluminat cu design original, care vor sublinia decorul într-un stil original și personal. Ți-am pregătit cîteva sugestii – corpuri de iluminat recent lansate, create de designeri de prestigiu. Sunt obiecte luminoase, atât prin funcția lor principală cît și prin aspectul insolit.

Citește și Obiecte suspendate cu design de top.

1.Păpușile rusești au fost muza designerului Dima Loginoff pentru creațiile sale luminoase. Lămpile Fedora, de la Axo Light, sunt expresive, misterioase și delicate, aidoma simbolurilor rusești de la care s-au inspirat. Sunt realizate din aluminiu și sticlă, cu finisaje satinate. Există modele cu mai multe corpuri de iluminat. Cel din imagine are următoarele dimensiuni: diametru 30 x h (maximă) 200 cm. Poate fi comandat la Rovere Mobili.

corpuri de iluminat
Lămpile Fedora, de la Axo Light. Foto: Axo Light

Citește și DIY – Corp de iluminat cu abajur in stil clasic

2.Abajurul ei capătă forme variate. Poate lumina cu intensități diferite, asemenea unei nave spațiale. 014, creată de designerul David Wahl, a fost premiată la prestigioasa competiție de design Red Dot Award. Autorul a primit distincția Honourable Mention pentru execuție, soluția de design și felul în care lampa surprinde de fiecare dată. David Wahl s-a inspirat din lumea filmelor SF și a jocurilor video, de care este pasionat. Găsești lustra la IKEA. Diametru 35 cm.

 

corpuri de iluminat
Lampa 014, creată de designerul David Wahl, premiată la prestigioasa competiție de design Red Dot Award. Foto: IKEA

3.Strălucitoare – liniile sale par inspirate de mișcările unui dans pasional, iar aspectul strălucitor este dat de finisajul cu poleială cu aur de 24 de carate. PL 3 face parte din colecția de lămpi Hoops, concepute de Giovanni Barbato pentru brandul Axo Light. O poți comanda la Rovere Mobili. L 100 x l 92 x h 51 cm.

corpuri de iluminat
Lampa Hoops, concepută de Giovanni Barbato pentru brandul Axo Light. Foto: Axo Light

4.Dans luminos. Unduirile pasionale ale dansatoarelor de flamenco au inspirat designul acestei lămpi decorative. Denumită Flamenca, ea aparține QisDesign, divizia de corpuri de iluminat premium a brandului BenQ. Printr-o simplă atingere a părții metalice poți controla lampa, care include și o funcție „dancing mode“, cu unde luminoase în mișcare. Este disponibilă la Italian Design&Architecture. L 20 x l 9,1 x h 4,5 cm

corpuri de iluminat
Lampa decorativă Flamenca, de la 
QisDesign, divizia de corpuri de iluminat premium a brandului BenQ. Foto: BenQ

Citește și Lumini in dining.

Text: Lucian Dobraca. Foto: PR.

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply