Lumini in dining

0

Lumini în dining – Varianta sigură este să mizezi pe corpuri de iluminat ingenioase, cu ajutorul cărora să creezi o scenografie de impact. Alege lămpi din materiale spectaculoase sau cu un design inedit.

Lumini în dining care conferă stil unui ambient rece

lustre moderne
lampi in dining

Chiar și într-un decor auster dominat de culori reci poți aduce o notă interesantă, care să „vireze“ estetic întregul ambient către unul stylish. Corpurile de iluminat cu geometrii ieșite din tipare sunt vedetele care dau strălucire și originalitate diningului tău. Pentru un astfel de demers, ia în considerare și lampa de plafon Nenúfar, din exemplul acesta. Modelul este o creație a designerului Joan Gaspar, pentru brandul Marset (www.marset.com). Brațele corpului de iluminat pot fi orientate după necesitățile de iluminare zonală a mesei de dining și a împrejurimilor acesteia. Poți comanda lampa Nenúfar pe www.demco.ro, de unde poți afla și prețul ei, la cerere.

Armonizări neașteptate ale elementelor

lampi din sticla
Lustre sticla

Fii nonconformist atunci când conturezi decorul unui dining! Dacă ești atras de lămpile cu un design wow!, într-o nuanță fresh, epatantă, îndrăznește să apelezi la un detaliu neașteptat, care să se asorteze cu nuanța corpurilor de iluminat sau cu textura acestora. O variantă inspirată este să corelezi cromatic abajurul lămpilor cu tapițeria setului de scaune și, dacă este posibil, cu suportul mesei. Scaunele Taiga din acest exemplu au tapițeria textilă în aceeași nuanță cu suportul mesei Stay și corpurile de iluminat suspendate. Piesele de mobilier sunt de la brandul spaniol Moblibérica (http://dressy.mobliberica.com).

Combină texturile și culorile într-un dining tineresc

lampi moderne
lampi albe

Este nevoie de o bogăție de elemente decorative ca să conferi diningului tău un look aparte. Originalitatea lui poate fi rodul unor intervenții estetice subtile, cu ajutorul luminilor în dining. O variantă ar fi să folosești piese de mobilier și drapaje în culori energizante și să contrabalansezi întregul context prin integrarea unor corpuri de iluminat albe. Optează pentru unele supradimensionate, cu abajururi cu textură în relief. Astfel de lămpi vor atrage cu siguranță atenția și, în plus, vor asigura necesarul de lumină indiferent de mărimea mesei. Piesele pot fi achiziționate, pe comandă, de pe ww.mobliberica.com.

Lumini actuale, cu influențe nordice

lustre industriale
lustre industriale

Într-un decor contemporan, cu elemente fruste în compoziție, accentele cu tentă industrială vor sublinia acuratețea ideii estetice. Pe un fundal luminos, cu o cromatică echilibrată și cu piese cu o geometrie simplă și clară, vino cu o notă originală, precum un set de lămpi de plafon din aluminiu masiv. Acestea sunt model Studio, cu un design semnat de Thomas Bernstrand pentru brandul Muuto. Prețul lor este 1.480 lei/buc., la Intro. Ca să recreezi fidel acest cadru, ai nevoie de masa model 70/70, o creație TAF Architects (6.084 lei), și de scaunele Visu, design de Mika Tolvanen (începând cu 1.183 lei/buc.). Acestea se găsesc la Intro.

Dacă ți-au plăcut aceste variante de lumini în dining, poți afla mai multe din ediția de aprilie a revistei Casa Lux.

Text: Mariana Nicolae, Foto: PR

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply