Sticla decorativă – artă și jocuri de lumini subtile

0

Sticla decorativă – artă și jocuri de lumini subtile. Pe lângă decor, culoare sau textură, sticla decorativă îți oferă perspective subtile, atunci când este folosită la ferestre sau uși. Lumina din exterior este filtrată discret și spectaculos, alternând razele multicolore cu umbre misterioase sau lumină caldă. Sticla decorativă se poate obține prin sablare, satinare, desenare/pictare, prin tehnici de vitralii, prin combinații de cristale sau fragmente de sticlă etc.

Citește și Sticla pentru amenajari interioare

Un geam din sticla decorativă satinată împrăștie o umbră de mister, iar efectul sporește când se inserează fâșii de sticlă transparentă sau desenată artistic. Modelele pot fi completate cu tehnici tradiționale pentru vitralii, la care îmbinările din plumb sunt vizibile și participă la decor.

GEAMURI DECORATIVE COLOR ART

Pe lîngă tehniciile clasice de vitralii, au apărut procedee noi, unele bazate și pe tehnologii de ultimă oră. Vitraliile desenate se produc cu o tehnică de decorare inovatoare, cu un lichid similar sticlei, care se întinde prin desenare pe suprafața sticlei-suport. Suprafețele acoperite pot fi în culori neutre sau cu nuanțe vii, cu contururi transparente, luminoase și cu efect de cristal sau cu contururi gri antichizat sau chiar negre. Cu această tehnică se pot reproduce cele mai variate teme și idei, iar desenarea lor pe sticla decorativă se face cu o mașină computerizată.

STICLA-DECORATIVA-EGRI-vitraliu1
Solutii de decorare inovatoare. Foto: Modern Glass Art

Ai la dispoziție și soluții economice, rapide, dar cu un efect surprinzător. Dacă îți dorești un geam decorativ decorativ, dar nu vrei să investești prea mult pentru un model artistic de sticla decorativă, căci ai la îndemână o soluție foarte comodă din categoria „do it yourself“.

Citește și Stickerele decorative, idei pentru fiecare camera

Aplică pe geamuri folii transparente colorate, cu care vei da culoare oricărui ambient, indiferent de stilul de amenajare. Sunt optime pentru ferestre, uși, panouri decorative din sticlă și au o durată de viață de cel puțin 10-12 ani. Sunt disponibile într-o multitudine de culori.

sticla decorativa
Folii transparente pentru geamuri. Foto: Leykom

Alege sticla decorativa pentru decorul din casa ta și dă o șansă geamurilor și vitrajelor să-și poată etala latura estetică!

Articol preluat din revista Casa Lux, nr. 5/ 2015
Text: Lucian Dobraca

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply