Peretii din sticla. Cateva date tehnice

0

Sticla este un material extrem de util și frumos, dar prea puțin folosit ca material de bază în detaliile de structură și delimitare din casă, cum sunt pereții din sticlă. Cu toate acestea soluțiile funcționale oferite de pereții de sticlă sunt printre cele mai funcționale și practice atât în case cât mai ales în apartamente.

pereții din sticlă

Sticla, că și material, prin frumusețea și utilitatea să, permite realizarea cu ușurință a unor elemente de design interior limitate doar de viziunea arhitectului, extrem de funcționale și practic, iar pereții din sticlă sunt deseori una din cele mai savante, ingenioase și simple soluții de rezolvare a compartimentarii interioare.

Citeste si: Usa casei. Sfaturi, detalii si culori

Pereții din sticlă, fie că sunt realizați din plăci de sticlă, fie din cărămizi de sticlă, permit luminii naturale să pătrundă în interior, în zone care în absența acestora ar rămâne mereu private de beneficiile funcționale și estetice ale luminii naturale, asigurând în același timp, pe lângă transparența și excelente soluții fixe sau mobile de delimitare a spațiului. Un birou sau un loc de luat masă pot fi integrate oricând într-un spațiu larg și deschis printr-un perete de sticlă fix, cu sau fără ușă de acces sau prin pereți mobil din sticlă.

Citeste si: Compartimentarea casei. Idei de la arhitecti

Pereții din sticlă pot ajută la crearea unor efecte vizuale deosebite.

Se poate folosi sticlă transparentă, mată, sablată sunt foarte sofisticați, dau decorului un aer opulent, deschid spațiul, lasă lumina să circule oferind intimitate și izolarea fonică și termcă de care este nevoie într-o casă. Trebuie spus că izolarea fonică poate concura sistemele clasice de delimitare a interioarelor, dacă sticla are grosimi mai mari de 6-10 mm. Excelentă pentru izolarea spațiului interior de cel exterior, prin pereți mari, ficși sau mobili sunt pereții de sticlă cu grosime de 10-12 mm. Acestia sunt realizați din plăci de sticlă securizate, care pot filtra lumina, pot face opac interiorul din exterior și realizează o foarte bună izolare termică și fonică.

Citește și: Sticla pentru amenajari interioare

Unul din avantajele certe pe care le au pereții din sticlă este variatea de modele și soluții, astfel că multe din problemele de compartimentare imposibile din casă se pot rezolva cu pereții din sticlă. Pereții din sticlă pot să fie un ornament sau un perete în sine, sistemele de prindere, foarte complexe și sofisticate putând face față oricărei provocări de amenajare exterioară sau interioară.

Citeste si: Camere cu glasvand. Practic si frumos

La o sumedenie de avantaje, funcționale și estetice pe care le aduc pereții din sticlă există și câteva dezavantaje. Sunt greu de montat, sunt destul de scumpi si impun o intretinere corecta si atenta, pentru că sunt cu adevărt frumoși numai dacă sunt curați. Dar chiar și așa pereții din sticla sunt o alternativă pentru casă, care merită luată în calcul.

Sursa foto: ©oliavlasenko-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply