Camere cu glasvand. Practic si frumos

0

Daca in casele vechi existau camere cu glasvand, in casele moderene aceasta solutie este foarte putin folosita desi este si foarte frumoasa, si foarte practica.

camere cu glasvand (2)

Glasvand-ul este, prin definitie, o suprafata vitrata generoasa, care are dubla functie de usa si perete. Utilizat pentru inchiderea unor spatii mari, glasvand-ul este parte din decorul camerei, este o cale care poate aduce lumina in camera si innobileza spatiul oferind locului o dinamica speciala. Camerele cu glasvand sunt incaperile cu o alta conceptie despre usa.

Citeste si: Compartimentarea casei. Idei de la arhitecti

Glasvand-ul poate fi intr-un canat, doua sau in trei canate. Intotdeauna exista o usa principala, in timp ce segmentele celelalte de usa vor fi secundare si se vor deschide sau plia numai la nevoie. Cel mai popular tip de grasvand este cel in doua canate, iar camera cu glasvand cea mai des intalnita este cea unde structura de zidarie a glasvandului este de circa un metru, in laterala si 50 de centimetri la tavan, iar usa este in doua canaturi, in mijlocul unui cadu de sticla si lemn.

Usile auxiliare au de regula zavoare in partea de sus si jos a cantului, pentru fixare, in cazul in care ansamblul este ca zona de trecere pe usa principala. Aceste zavoare permit deschiderea totala a usilor.

Este important de spus ca solutia de camere cu glasvand permit luminarea unor zone ale casei care nu beneficiaza de lumina naturala.

Citeste si: Extinderea casei. Ce este esential

Marele avantaj in aceste camere cu glasvand este faptul ca geometria spatiului se poate schimba foarte usor.

Aceste usi pot deschide sau inchide un spatiu, delimitandu-l cu usurinta de alt spatiu. Glasvand-ul, in general, se face personalizat in functie de detaliile de compartimentare ale fiecarui caz in parte. Impartirea golului, in urma caruia rezulta dimensiunea fiecarei foi de usa in parte, este necesar a se face de catre un specialist pentru respectarea proportiilor si pentru ca estetica sa nu aiba de suferit.

Citeste si: Reguli practice pentru mobilarea spatiilor mici

camere cu glasvand (1) - CopyVarianta de camere cu glasvant poate sa fie o solutie excelenta pentru camerele cuplate cu o bucatarie deschisa si o modalitate de a izola un spatiu intr-o garsoniera mare.

Exista situatii in care o camera mare poate fi origanizata in camere cu glasvand, dar de cele mai multe ori aceste solutii de organizare si compartimentare a casei se gandesc din momentul in care se realizeaza planul initial al casei.

Citeste si: Proiecte de case mici si moderne

La modul general aceste camere cu glasvand pot sa fie organizate in doua spatii distincte care in functie de necesitati se pot cupla intr-o singura camera unica, astfel ca modul de decorare trebuie sa fie unitar si sa ia in calcul aspectul general al camerei atunci cand glasvandul este deschis.

Sursa foto: ©virtua73/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply