Proiecte de case mici si moderne

0

Sunt la mare cautare solutiile de proiecte de case mici si moderne. Daca ar fi sa incercam o definitie pentru aceste proiecte de case mici si moderne acestea sunt casele cu o suprafata locuibila care variaza intre 75 si 90 de mp, de cele mai multe ori pe un singur plan cu cel mult doua camere, baie si bucatarie, care sunt realizate fie din materiale foarte eficiente energetic, fie sunt solutii neconventionale.

Un bun exemplu sunt cele facute in containere, sau cele din lut, ori casele realizate din structuri prefabricate de lemn sau alte materiale eco.

Exista proiecte de case mici si moderne organizate si pe doua planuri, care ofera trei camere, o baie si o bucatarie deschisa parte din camera de zi, si care ajung la o suprafata locuibila de circa 100 mp, pe o amprenta la sol sub 50 de mp.

Proiecte de case mici si moderne: avantaje si dezavantaje

In primul rand cheltuielile pentru ridicarea unei astfel de case sunt mult mai mici. Exista si situatii in care costurile de constructie pentru aceste proiecte de case mici si moderne sunt mai mari, dar eficienta energetica a acestora amortizeaza rapid costurile.

Un alt avantaj demn de luat in seama pentru aceste proiecte de case mici si moderne sunt cheltuielile de intretinere mici. Costurile legate de incalzire sunt la randul lor mult reduse. Cele mai multe din aceste proiecte de case mici si moderne merg pe ideea unor surse alternative de energie (deseori panouri solare sau incalzire geotermala – care implica costuri pentru realizare, dar care se amortizeaza in decusr de catva ani), cu beneficii reale pentru mediu.

Impozitul pentru aceste proiecte de case mici si moderne este mic. Aceste proiecte, mai ales in cazul in care se merge pe surse alternative de energie, nu mai depind de retelele de alimentare cu energie electrica sau gaze, ceea ce face posibila constructia lor in afara zonelor rezidentiale. Un alt avantaj real pentru aceste case este durata de executie mica si foarte mica.

Citeste si: Proiecte de case ieftine. 3 locuinte superbe, la pret redus

Compartimentarea eficienta, ferestrele largi si, eventual terase si verande, fac din aceste proiecte de case mici si moderne o solutie excelenta nu doar asociata cu ideea de casa de vacanta, ci si pentru o casa in zone orasenesti rezidentiale, unde pretul terenului este, de cele mai multe ori, o mare problema.

De regula la aceste proiecte de case mici si moderne se preteaza pentru folosirea altor materiale decat caramida si beton. Lemnul si alte materiale neconventionale se preteaza cel mai bine pentru constructia unei case mici. Construita din lemn, de exemplu, pretul unei case mici devine mai mult decat rezonabil.

Citeste si: Bucatarii mici. Cum dai impresia de spatiu

La capitolul dezavantaje trebuie trecut, evident, un spatiu limitat. Organizata si impartita inteligent aceast dezavantaj poate fi compensat. Se poate renunta la anexe, balcoane si debarale, se poate renunta la o a doua baie, dupa cum se poate renunta la o bucatarie organizata separat, aceasta putand fi inclusa in spatiul camerei de zi ca si bucatarie deschisa.

Sa mai spunem ca pretul pentru realizarea unuia din aceste proiecte de case mici si moderne este comparabil cu al unui apartament cu trei camere intr-un bloc vechi. Dar avantajul imens este acela al gradinii si al spatiului in aer liber pe care o casa mica, pe pamant, il ofera.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply