Cum dai impresia de mai mult spațiu în bucătăriile mici

1

Trucurile functioneaza perfect, fiind combinatii inteligente intre amenajarea in sine, culorile folosite, iluminarea si functionalitatea bucatariei.

Ceea ce conteaza in mod esential intr-o bucatarie mica este ca aceasta sa-si pastreze rolul si functionalitatea. Plita, cuptorul, firgiderul, chiuveta si un spatiu de lucru sunt cele necesare si obligatorii si trebuie neaparat sa-si gaseasca loc in bucatarie. Solutiile corpurilor incastrate, a utilizarii maxime a amenajarii pe verticala si eficientizarea spatiului, prin eliminarea oricaror elemente inutile transforma o bucatarie mica in una functionala si agreabila.

Pe lista cu elemente necesare se mai afla si hota, poate cuptorul cu microunde si alte cateva electrocasnice mutifunctionale necesare in bucatarie. Pe acestea din urma trebuie sa le alegi mereu cu maxima atentie, pentru ca sunt mari consumatoare de spatiu si produc o aglomerare inutila in bucatarie, mai ales in cazul bucatariilor mici. Dispozitivele multifuntionale si cu volum redus sunt ideale. In plus acestea sunt cu adevarat utile in bucatarie. Stii regula de aur a unei bucatarii organizate? Orce obiect care nu a fost folosit vreme de trei luni, nu este necesar si nu are ce cauta in bucatarie! 

Mobila alba este de preferat pentru spatiile mici, spune designerul, mai ales in baie si bucatarie. Daca gresia si faianta sunt deschise la culoare, cu atat mai bine pentru bucatarii mici “in cautare” de spatiu.

Citeste si: Loc pentru luat masa intre living si bucatarie.

In aceste spatii mici, culoarea e data de obiectele folosite in mod curent. Spre exemplu, prosoapele pot fi considerate accesorii. Si ce nu se potriveste cu alb? Culorile sunt esentiale si trebuie sa fie aducatoare de spatiu, iar lumina cat mai multa si daca se poate naturala tranforma intr-un loc primitor orice spatiu, indiferent cat este acesta de mic.

Locul de luat masa nu este obligatoriu in bucatarie, dar daca nu exista o alta solutie mesele pliante, aripile laterale ale blatului de lucru sau un sistem mobil care sa poate fi pliat sunt solutii excelente pentru a castiga spatiu si pentru a folosi spatiul la maximum.

Ceea ce este foarte important este sa stii ca pentru fiecare problema exista cel pytin o solutie, iar pentru fiecare disfunctionalitate si neajuns din casa se poate gasi o rezolvare. In consecinta nu te plange niciodata de lipsa spatiului, de ineficienta unei compartimentari sau de o bucatarie mica pentru ca exista mereu rezolvari placute si eficiente.

O bucatarie mica poate sa fie unul din cele mai placute locuri din casa atata vreme cat o vei pastra ordonata, curata, bine organizata si utilata atat cat este necesar.

Citește și: Bucataria deschisa spre living

 

Sursa foto: pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply