Extinderea casei. Ce este esential

0

extinderea casei (3)Extinderea casei este una din solutiile cele mai bune pentru a castiga o suprafata locuibila in plus. Extinderea casei creste valoarea acesteia cu sume care depasesc investitia facuta, ceea ce face ca astfel de proiecte sa fie mereu rentabile.

Cand iei in calcul extinderea casei trebuie luat in calcul cateva detalii, care fiecare in parte conteaza in mod esential. Exista doua situatii distincte. Prima este aceea a unui proiect de casa care ia in calcul inca din momentul in care se pune piatra de temeie, o extindere ulterioara a casei, a doua este aceea a extinderii unei case vechi.

Citeste si: Proiecte de case medii. Cateva caracteristici

extinderea casei (5)La extinderea unei case sunt cateva elemente esentiale fara de care acest proiect nu poate fi realizat. Ceea ce conteaza in primul rand este structura de rezistenta a casei existente.

Exista case care nu pot fi extinse, dupa cum exista case care trebuie consolidate inainte de a trece la extindere. In consecinta extinderea casei incepe mereu cu o expertiza tehnica care sa stabileasca rezistenta casei si, in consecinta, daca extinerea este posibila. Expertiza stabileste si modul in care se poate face extinderea casei. Poate sa fie vorba de inaltare sau de o extindere pe orizontala. Daca extinderea este pe orizontala, compliactiile asociate structurii de rezistenta sunt eliminate, dar daca ai in calcul o extindere pe inaltime, care nu a fost deja inclusa in proiectul initial al casei, este necesara o evaluare corecta a fundatiei astfel incat aceasta sa suporte, in conditii bune, sarcina suplimentara.

Citeste si: Idei de amenajari pentru mansarde

extinderea casei (1)Teoretic extinderea casei nu impune un proiect de arhitectura, desi acesta ramane in continuare necesar.

Proiectul este util pentru ca acesta o sa ia in calcul detalii de structura, compartimentarea si instalatiile de apa si cele de incalzire precum si structura electrica. Este important de spus ca extinderea casei nu se poate face fara o aprobare de constructie, indiferent ca este vorba despre o extindere pe orizontala sau verticala.

Ce este esential pentru extinderea casei

Fundatia. La casele din zidarie cu fundatie, extinderea se face de cele mai multe ori pe verticala. Se adauga un etaj sau o mansarda, iar fundatia este cea care poate aduce cele mai mari probleme. Nu se poate vorbi de fundatie daca aceasta are mai putin de 50 de cemtimetri. Pe inaltime o casa poate fi extinsa numai daca fundatia suporta noile incarcari. in caz contrar fundatia trebuie consolidata

extinderea casei (4)Compartimentarea zonei existente. Extinderea casei pe verticala impune o recompartimentare a parterului. Aceasta implia piederi in spatiul locuibil existent fie ca urmare a necesitatii amplasarii unei cai de acces catre etaj, fie prin recompartimentarea peretilor cu scopul de creste rezistenta casei.

Consolidarea. Este pasul esential pe care trebuie sa-l faci in proiectul pentru extinderea casei. Dublarea structurii si a planseelor cu beton, reconsolidarea peretilor exteriori si a fundatiei dar si recalibrarea si reorganizarea cailor de acces si a ferestrelor este esentiala pentru extinderea casei.

Citeste si: Mansardarea casei de caramida

Specialistii avertizeaza ca o consolidare bine facuta impune supravegherea si opinia unui specialist, pentru ca in caz contrar consolidarea nu doar ca nu-si atinge scopul, dar poate sa duca la daune casei prin torsionarea peretilor sau subrezirea intregii structuri.

Citeste si: Mansardarea unei case vechi. 4 detalii esentiale

Materialele luate in calcul pentru extinderea casei. Acesta practic este un subiect in sine, dar este important de spus ca, daca extinderea casei se face prin adaugarea unei mansarde din lemn, de exemplu, o parte din probleme se reduc la minimum, pentru ca este esentiala greutatea materialelor folosite. Deci in planul care urmareste extinderea casei acest capitol este unul esential.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply