Mansardarea casei de caramida

0

Afla cateva din detaliile esentiale despre mansardarea casei de caramida. Nu toata lumea isi poate face casa cu etaj, dar o mansarda este o solutie mult mai simpla si, implicit mult mai posibila. Marile avantaj este ca mansardarea casei de caramida este mult mai ieftina decat solutia unei case cu etaj.

mansardarea casei de caramida (2)

Una din principalele conditii care trebuie indeplinite atunci cand vine vorba de mansardarea unei case este ca aceasta sa aiba o structura suficient de solida pentru a putea sustine mansarda. Mansardarea casei de caramida are de la bun inceput implinita aceasta conditie. O casa de caramida  poate sustine usor o mansarda.

Citeste si: O mansarda cu stil

Chiar si asa primul pas este sa evaluezi cu ajutorul unui specialist daca parterul casei, sau casa pe care vrei sa o mansardezi, poate suporta renovarea podului si greutatea in plus pe care aceasta o presupune.

Al doilea demers obligatoriu este acela de a reface si consolida tavanele. Mansardarea casei de caramida transforma tavanul in podea, astfel ca deseori este necesara schimbarea completa a sistemelor de sustine a tavanului. Sunt necesare grinzi suplimentare si evenutal dublarea sustineri pentru etajul inferior.

Daca despre caramida se poate spune ca este unul dintre cei mai buni izolatori termici si fonici, mansardarea casei de caramida trebuie sa mentina si sa conserve acest detaliu astfel ca este necesar ca izolarea si sistemul de ventilatie sa asigure bariera necesara impotriva frigului si caldurii.

mansardarea casei de caramida (3)Citeste si: Mansardarea unei case vechi. 4 detalii esentiale

Al patrulea pas esential daca ai in plan mansardarea casei de caramida este stabilirea cailor de acces. Fie alegi o cale de acces interioara, si atunci santierul se va muta si la parterul casei, sau – mai comod, alegi o cale exterioara de acces si faci din mansarda un spatiu autonom. Totusi trebuie sa gandesti bine acest detaliu. Nu poti urca in mansarda ca si cum ai urca in pod, asa ca rezolvarea caii de acces este o treaba care pare usoara, dar care este esentiala in planul pentru mansardarea unei case vechi.

Citeste si: Transformarea unui pod intr-un loft ultramodern

M ansardarea casei de caramida este una dintre cele mai practicate solutii pentru extinderea spatiului locuibil, practicata in prezent la noi. Solutia este rantabila din punct de vedere financiar, dureaza putin si dubleaza practic spatiul de locuit.

Sursa foto: fortikur.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply