Proiecte de case medii. Cateva caracteristici

0

proiecte de case medii (3)Dupa modelele de locuinte individuale de sub 100 de metri patrati, cele mai cautate sunt aceste proiecte de case medii. Sunt incluse in categoria de proiecte de case medii toate cele care au o suprafata locuibila mai mare de 120 de metri patrati si care nu depasesc 150 de metri patrati. Toate aceste proiecte de case medii reprezinta o combinatie ideala in ceea ce priveste spatiul oferit si pretul constructiei.

Citeste si: Proiecte de casa pe teren in panta

Aceste proiecte de case medii intra in categoria caselor de familie ideale, ofera spatiu suficient pentru o familie numeroasa sau o amenajare complexa. O suprafata locuibila intre 120 si 150 de metri patrati inseamna loc suficient pentru doua bai mari, pentru trei dormitoare, living si bucatarie incapatoare. La toate acestea se adauga anexe, foarte importante mai ales in cazul unei case care depaseste 120 de metri patrati.

Care sunt principalele avantaje pentru proiecte de case medii

In functie de materialele de constructie si de proiect costurile de constructie pentru aceste proiecte de case medii variaza in medie in jurul valorii de 500 de euro pe metru patrat. Costurile scad la casele din prefabricate si cresc la cele care sunt organizate pe doua niveluri.

proiecte de case medii (4)Cele mai multe din locuintele construite pe proiecte de case medii sunt organizate pe doua planuri, parterul fiind rezervat pentru living si bucatarie, eventual anexe si baie, iar etajul pentru dormitoare.

In general amprenta la sol a acestor proiecte de case medii este jumatate din suprafata locuibila, dar poate sa scada si cu 20 de mp in cazul unor proiecte care includ mansarda sau o organizare pe mai multe planuri.

Citeste si: Proiecte de case simple

Este ideal ca ridicarea unei locuinte pe proiecte de case medii sa se faca in baza unui plan de arhitectura realizat de un specialist in raport de nevoile reale ale familiei si de asteptarile acesteia. O casa care depaseste de 100 de metri patrati nu mai este rentabila daca nu este realizata pe un plan personalizat, pentru ca trebuie luate in calcul detalii care scapa unor nespecialisti.

proiecte de case medii (6)Referitor la acest detaliu trebuie precizat ca un proiect de arhitectura personalizat personalizat poate costa in jur de 1000-1500 de euro, dar investita merita pentru ca un specialist poate gasi solutii si alternative pentru proiecte de case medii la care nu te gandesti si care cresc valoarea casei si cresc eficienta spatiului din casa.

Citeste si: Constructia unei case in regie proprie

In ceea ce priveste dezavantajele pentru aceste proiecte de case medii, dincolo de preturi si de costurile pentru teren, cap de lista sunt cheltuielile de intretinere, costurile pentru incalzirea si costurile legate de taxe si impozite. Automat o casa peste 120 metri patrati intra intr-o alta cota de impozitare.

Citeste si: Proiecte de case pe structura metalica

Structura de rezistenta a acestor proiecte de case medii trebuie sa fie solida si gandita corect, indiferent de materialele folosite, cu atat mai mult cu cat cele mai multe dintre aceste proiecte de case medii sunt organizate pe doua planuri, cu sau fara mansarda.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply