Proiecte de casa pe teren in panta

0

Proiecte de casa pe teren in panta (5)Vorbim despre proiecte de casa pe teren in panta pentru ca sunt un subiect de interes si o situatie care merita analizata. Sunt mai multe aspecte de care trebuie tinut seama cand vine vorba despre acest gen de proiecte, pentru ca sunt si avantaje, dar si dezavantaje.

In ceea ce priveste avantajele pentru aceste proiecte de casa, cap de lista este o valoarea mai mica a terenului. Daca cumperi un teren in panta pentru a-ti face o casa, pretul acestuia trebuie sa fie cu cel putin 25% mai mic decat al unui teren plan.

Citeste si: Proiecte de case sub 100 de metri patrati

Pentru proiecte de casa pe teren in panta esential este gradul de inclinatie al terenului

Daca este o panta lina este posibil sa fie mai eficient sa nivelezi si sa stabilizezi terenul decat sa construiesti in panta, dar daca panta este mare este obligatoriu un studiu geologic si un proiect de casa realizat de un specialist, pentru ca viitoarea casa sa fie solida, frumoasa si eficienta.

Indiferent de amprenta la sol pentru aceste proiecte de casa in panta trebuie sa stii ca fundatia trebuie sa aiba o serie de caracteristici speciale si ca, in ansamblu, este mai costisitoare decat cea a unei case pe teren plan.

Proiecte de casa pe teren in panta (3)Un proiect de arhitectura, realizat de un specialist este in masura sa gaseasca formula optima atat in ceea ce priveste fundatia, cat si in ceea ce priveste calea de acces, compartimentarea casei si alte detalii estetice si functionale astfel incat constructia sa fie bine proportionata, solida si practica. Pentru aceste proiecte de casa  in panta trebuie avut in vedere si orientarea pantei, raportat la punctele cardinale pentru a folosi la maximum lumina naturala si a orienta corect ferestrele casei.

Clima din zona este in masura sa modifice si sa influenteze dispunerea camerelor, panta acoperisului, asa ca este foarte greu de gasit un plan “gata facut”.

Citeste si: Modele de case pe lungime. Case vagon, reproiectate

Toate aceste proiecte de casa pe teren in panta impun realizarea unui sistem de scurgere foarte bine gandit pentru ape pentru a preveni infiltratiile, eroziunea si baltirea apei in zona mai inalta. Partea buna este ca o casa construita pe un teren in panta nu o sa fie niciodata inundata, asa ca aceste proiecte de casa pe teren in panta sunt ideale pentru a face demisol sau chiar subsol, ceea ce aduce un plus de valoare casei.

Proiecte de casa pe teren in panta (4)Pentru proiecte de casa pe teren in panta riscul cel mai mare il reprezinta alunecarile de teren acesta fiind principalul argument pentru care un studiu geologic este obligatoriu si, in functie de rezultate, consolidarea si stabilizarea terenului. Aceasta procedura este costisitoare.  Specialistii sunt de parere ca o casa pe un teren in panta costa in medie cu 10% mai mult decat una cu aceeasi amprenta la sol, dar pe un teren orizontal.

Citeste si: Modele de case din lemn si piatra

Un alt mare avantaj pe care il au aceste proiecte de casa pe teren in panta este valoarea estetica crescuta a caselor, ca urmare a diferentelor de nivel. O casa pe un teren inclinat poate oferi solutii de compartimentare inedite, speciale si unice, care vor creste mult valoarea casei. Cele mai multe din avantajele aduse de un teren inclinat sunt puse in valoare de proiecte de casa pe teren in panta facute de profesionisti, asa ca merita sa investesti in sfaturile si planurile unui arhitect.

Proiecte de casa pe teren in panta sunt ideale pentru o structura pe mai multe niveluri. Sunt ideale pentru a face garajul in subsol. Sunt potrivite pentru a le adauga mansarda si etaj. Cele mai multe case construite pe plan inclinat beneficiaza de perspectiva excelenta. Asta este un alt amanunt pe lista cu avantaje pentru proiecte de casa pe teren in panta.

Citeste si: Despre trandafiri în fel și chip

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply