Usa casei. Sfaturi, detalii si culori

0

Usa casei, desi este jumatate afara, si doar pe jumatate la interior este unul din cele mai importante elemente ale casei. Usa casei inseamna siguranta, confort si granita intre lumea din afara de casa si casa. Usa casei poate sa fie simpla sau grandioasa, colorata sau sobra, dar de fiecare data este cea care iti produce prima impresie despre ceea ce se afla dincolo de ea.

628CBR

Citeste si: Modele de case din lemn si piatra

Alegerea pe care o faci pentru usa casei este esentiala, aspectul trebuie sa fie completat de durabilitate si rezistenta. Atunci cand alegi usa casei este necesar sa te asiguri ca se preteaza necesitatilor (apartament sau casa), ca trebuie sa suporte sarcini diferite, sa faca fata actiunii mai multor factori climatici, sa asigure izolatia fonica, etanseitate, izolare termica si rezistenta la efractie. Toate aceste detalii care sunt caracteristici esentiale pentru usa casei variaza in functie de materialul din care este facuta usa. Poti alege usa de lemn, metalica sau din PVC. Usa casei poate sa fie simpla, dubla, tripla si asa mai departe.

Usa casei, lemn sau metal?

usa casei (3)Cel mai des usa casei este din metal. Acest material a castigat in fata lemnului pentru ca este mult mai rezistent la apa si efractie si este suficient de bine izolat fonic si termic.

Daca mergi pe solutia unei usi de lemn varianta recomandata este aceea a lemnului stratificat care are proprietati superioare lemnului clasic datorita faptului ca nu este alcatuit dintr-un singur bloc de lemn ci din mai multe lamele lipite una peste cealalta. Incovoierea datorita umiditatii este foarte redusa deoarece fiecare lamela are propria incovoiere care o anuleaza pe cea a lamelei vecine.

Citeste si: Jaluzelele exterioare, protectie pentru casa

Expertii atentioneaza ca pe langa usa în sine foarte importante sunt accesoriile si sistemele suplimentare de protectie de la yale pana la senzori de supraveghere la inchidere si incuiere si electro-broaste.

Tocaria este recomandat sa fie confectionata dintr-un material rezistent la deformare si cel mai bine acelasi materiale ca si usa, iar in ceea ce priveste balamalele, de preferat sunt cele din otel.

usa casei

Usa casei este cartea de vizita a oricarei case si trebuie sa fie in armonie cu restul constructiei atat la nivel arhitectural, cat si la culoare.

Pentru un design mai bogat unele usi sunt prevazute cu accesorii: inel de ciocanit, maner decorativ sau ochiuri de geam termoizolante.

Detaliile de fixare ale usii sunt si ele foarte importante. Tocul trebuie fixat solid in perete, umplerea spatiului dintre peretele suport si toc trebuie facut cu materialele potrivite – spuma poliuretanica si mortar.

Citeste si: Cum iti improspatezi casa fara renovare

Culoarea pentru usa casei este ultimul amanunt, dar din anumite puncte de vedere cea mai importanta. Culoarea aleasa pentru usa casei depinde de gust, stil personal, stilul casei, arhitectura casei si zona in care se afla casa.

Sursa foto: hepta.ro / FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply