Jaluzelele exterioare, protectie pentru casa

0

jaluzelele exterioare (3)Jaluzelele exterioare sunt o buna protectie pentru ferestrele si usile casei tale si iarna, si vara. Jaluzelele exterioare sunt recomandate atat in zonele in care casele sunt expuse la vant si viscol, dar sunt utile si pentru casele aflate in bataia razelor soarelui.

Jaluzelele exterioare nu au doar rol de protectie, fiind si un bun element de decor care poate schimba complet aspectul casei. In plus jaluzelele exterioare pot fi schimbate fara costuri foarte mari, sau adaugate ulterior finalizarii constructiei.

Citeste si: Obloane pentru ferestre

In ceea ce priveste materialele din care sunt facute jaluzelele exterioare acestea pot sa fie din lemn, aluminiu sau plastic tip PVC, pot fi sub forma de obloane, verticale sau rulouri orizontale manipulate din interior. Jaluzelele exterioare se pot scoate si adauga in functie de necesitati. Jaluzelele exterioare din aluminiu pot avea o grosime a lamelei de 80 sau de 60 milimetri.

jaluzelele exterioare (1)Cele de lemn au nevoie de protectie prin vopsire si tratare cu grund. Jaluzelele exterioare din PVC sunt cele mai durabile si necesita minimum de intretinere. Evident fiecare tip in parte vine cu un aport estetic diferit, cele mai frumoase fiind cele din lemn, de tipul obloanelor.

Citeste si: Perdele si draperii. Detaliul care defineste stilul unei camere

In functie de materialul folosit jaluzelele exterioare asigura si protectie termica dar si fonica. In plus permit venitlarea casei in conditiile in care mediul exterior este neprielnic (vant, viscol, soare puternic sau ploaie), pentru ca feresc spatiul inetrior dar permit aerului sa treaca.

Citeste si: Jaluzele romane, solutia ideala pentru acasa

Jaluzelele exterioare asigura si un plus de siguranta si securitate pentru casa impotriva efractiilor. Jaluzelele exterioare pentru usi sunt mai putin folosite dar rolul lor este evident. Protejeaza si aduc un plus de siguranta casei.

De regula jaluzelele exterioare pentru usa sunt utile mai ales in cazul celor care au incorporata sticla sau alte materiale casabile sau transparente.

Sursa: aroundthehousecharleston.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply