Perdele si draperii. Detaliul care defineste stilul unei camere

0

perdele si draperii (2)

Ferestrele sunt un element esential intr-o incapere asa ca trebuie sa acorzi atentie maxima ca sa gasesti formula optima pentru perdele si draperii. Despre perdele si draperii se poate spune ca sunt bijuteriile unei ferestre si cele care dau sclipire unei incaperi.

perdele si draperii (7)Citeste si: Draperii moderne. Idei si sfaturi

Idei, sfaturi si solutii pentru combinatia optima intre perdele si draperii

Lasa lumina sa circule libera. Cele mai bune formule pentru perdele sunt acelea care lasa lumina naturala sa treaca. O camera nu este niciodata prea luminoasa. Tesatura perdelelor trebuie sa permita luminii sa treaca, acestea avand doar scopul de a indulci lumina si de a-i da o tenta de culoare.

Citeste si: Jaluzele romane, solutia ideala pentru acasa

Sunt din nou pe val perdelele care au inserate in tesatura fire metalice. Acestea dau o stralucire speciala camerelor, dar trebuie alese cu foarte mare atentie si potrivit cu decorul. Intre perdele si draperii trebuie sa existe un echilibru. Daca perdelele trebuie sa fie fluide, draperiile sunt cele care trebuie sa imbrace si sa dea intimitate incaperii.

perdele si draperii (5)Citeste si: Cum alegi perdelele

In ceea ce priveste culorile care sunt in mare voga pentru perdele si draperii, in top se pozitioneaza nuantele de carbune si ardezie, dar si alte culori neutre. Tonul este diferit. Pal si diafan pentru perdele, intens pentru draperii. Draperiile intunecate sunt cele care dau o imagine bogata si eleganta atat ferestrelor cat si camerei. Sunt in mare voga toate culorile care sugereaza note metalice: alama, bronzul si notele de cupru sunt cele care vor face legea in materie de perdele si draperii pentru urmatorii doi-trei ani. Acestea sunt perfecte in camerele moderne sau in cele decorate minimalist.

Citeste si: Cuvertura de pat, patura cu dublu rol

Perdele si draperii in nuanta potrivita. Criteriul pe care trebuie sa-l folosesti in primul rand este nivelul de intimitate pe care vrei sa-l aiba camera. Daca este o camere de zi alegere nuante neutre, daca este camera copilului alege nuante calde si luminoase, iar daca este vorba despre dormitor alge nuante inchise si intense pentru draperii si diafane pentru perdele.

Indiferent de culoare sau stilul ales pentru peredele si draperii acestea trebuie sa faca un tot comun cu restul camerei si sa se potriveasca cu stilul ales pentru ameneajarea interioara.

Sursa: hgtv.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply