Cum alegi perdelele

0

Cum alegi perdelele perfecte pentru casa ta? Cu rabdare si folosind sfaturile noastre.

Cum alegi perdelele

Perdelele pot transforma o camera banala intr-o incapere originala. Perdelele, in functie de model si de tesatura aleasa, pot schimba personalitatea cemerei.

Perdelele au un rol practic si unul estetic. In ceea ce priveste componenta estetica ele ajuta la controlul luminii care patrunde in camera si creaza o ambianta placuta in functie de culorile si materialele alese. Perdelele in culori deschise pot face ca o camera mica sa para mai mare si mai spatioasa, iar cele inchise la culoare confera o stare de confort si intimitate.

Citeste si: Cum luminezi o camera intunecoasa

Cum alegi perdeleleDensitatea perdelelor si capacitatea acestora de a filtra lumina este unul din criteriile principale de care trebui sa tii cont cand le alegi. Culoarea este esentiala. Pot fi albe in orice camera, indiferent de culorile predominante din incapere, dar daca vrei perdele colorate acestea trebuie sa fie in acelasi ton cu canapeaua sau covorul.

Sunt recomandate mereu perdelele lungi din tavan pana in podea, pentru ca in felul acesta creeaza senzatia de spatiu si dau inaltime incaperii. Un alt truc este acela de a folosi perdele a caror latime sa permita formarea de falduri. Perdele intinse in dreptul ferestrelor nu sunt estetice si dau senzatia de spatiu inchis.

Cum alegi perdelele

Citeste si: Viata in roz. Cum adaugi culoare fiecarei camere

Perdelele scurte, care urmaresc dimensiunea ferestrelor sunt recomandate pentru camerele copiilor si pentru cele vesele. Perdelele pot fi facute din doua bucati astfel incat sa se aseze intr-o parte si alta a ferestrelor. Evident perdelele trebuie croite astfel incat sa permita accesul comod pe terease sau balcoane, daca usa de este in continuarea ferestrelor, cum se intampla de cele mai multe ori. In acest caz perdele din bucati sunt cele mai practice.

Perdelele fine dau un aer romantic incaperii, cele albe lasa lumina sa treaca si sunt perfecte in camere intunecoase, perdelele simple, fara model sunt utile si recomandate in camere mici, in timp ce perdelele cu model sunt recomandate doar in camerele mari si luminoase. Perdelele opace sunt perfecte in dormitor si pot tine loc chiar si de draperii, iar ferestrele prin care se vad peisaje frumoase trebuie acoperite cu perdele foarte fine care sa lase libera perspectiva.

Citeste si: Perdea din panglicute

Si o ultima recomandare ca sa stii cum sa alegi perdelele: cu cat materialul din care acestea sunt facute este mai pretios, cu atat perdelele vor fi mai rezistente in timp.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply