Canapeaua mov, o alegere inspirata

0

Culoarea pe care o alegi pentru canapeaua din sufragerie îți va defini întreaga cromatică din casă, așa că alegerea trebuie făcută cu maximă atenție și cu mult discernământ. Canapeaua mov poate să fie una din cele mai inspirate alegeri. Deși movul este o culoare sobră, pretențioasă și aparent tristă canapeaua mov este o bună alegere. Movul este o culoare intensă, asociată cu bunăstarea, dar și cu spiritualitatea. În plus este o culoare versatila ce poate fi folosită foarte bine în dormitor și în camera de zi, ca și culoare dominantă sau doar ca notă cromatică de accent.

canapea mov

În plus tonurile de mov acoperă o paletă foarte mare, de la nuanțe dulci, la tonuri aspre și sobre. Movul este o culoare secundară ce încorporează o paletă largă de nuanțe, combinații mai intense sau mai deschise de roșu și albastru, culorile primare care stau la bază movului. Te poți folosi de bogăția de nuanțe pe care o oferă movul – de la lila și lavandă la violet, prună ori magenta – pentru a crea combinații variate în interiorul casei tale.

Când alegi o canapea mov trebuie să ai în vedere ansamblul amenajării, dat fiind faptul că movul poate fi o alegere care poate părea pretențioasă, deși este o culoare care îmbracă foarte bine și camere de mari dimensiuni, dar și încăperi mai mici și este bine venită atât în camerele întunecoase, cât și în cele luminoase prin simpla variație a materialului ales.

O paranteză este necesară – culoare este defintă prin nuanța sa, dar și prin materialul ales, în cazul tapiseriilor.
Un material lucios, va fi mereu aducător de lumină și căldură, în timp ce unul mat care absoarbe lumina va fi cald și mai întunecat.

canapea mov

Cu toate acestea o canapea mov poate să fie o revelație în camera de zi dacă o vei asocia cu un perete deschis la culoare, cu tonuri de gri argintiu, cu nuanțe discrete și cade de galben sau roz. Canapeaua mov stă bine și într-o cameră cu pereții zugrăviți în alb, roz sau gri. Canapeaua mov se potrivește perfect cu podele de lemn clasice în tonuri deschise și este chiar recomandat să nu o sufoci cu covoare. În ceea ce le privește pe acestea din urmă covoarele dintr-o cameră în care se află o canapea de culoare mov trebuie să fie simple, monocrome în ton cu nuanța pereților. Poți da volum și personalitate covoarelor folosind țesături speciale, mițoase pentru că se vor combina foarte bine și vor face decorul plăcut și fluid.

Pune în valoare canapeaua cu elemente de decor și nu uita de sursele de lumină care vor îndulci sau accentua nunațele. Canapeaua mov este o demonstrație de forță și personalitate în camera ta de zi, este un element de decor care va îmbrăca și colora nu doar camera în care se află, ci toată casa.

O combinație excelentă pentru camerele de zi mari și luminoase este mov (înclusiv o canapea mov) și gri. Amestecul este recomandat cu precădere în locuințele moderne, în care pot fi adăugateși piese de mobilier metalizate. Întrucât movul oferă impresia de opulență și sofisticat, nu ezită să alegi decorațiuni în același stil.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply