Cromatica potrivita pentru o camera mai luminoasa

0

cromatica

Cu câteva trucuri decorative şi proiecte DIY, Delia a reuşit să transforme – într-un timp foarte scurt – un spaţiu întunecat şi sobru într-o cameră elegantă, luminoasă.

Despre locuința Delia, noi ți-am mai povestit cu aproape doi în urmă. Între timp, într-una din camerele apartamentului ce face parte dintr-o frumoasă clădire construită în anii ’60, lucrurile s-au mai schimbat, așa că nu am putut refuza invitația proprietarei de a afla povestea din spatele amenajării.

Citeste si: Garsoniera in alb si negru.

Delia și-a dorit o cameră mult mai luminoasă și mai caldă și, chiar dacă majoritatea pieselor de mobilă din living aveau o culoare închisă, ea nu a vrut să renunțe chiar la toate; a păstrat ce a putut, a modificat prin diverse metode acolo unde i s-a permis, a schimbat. Adoră interioarele scandinave, dar și îmbinarea pieselor moderne cu cele vechi, așa că era de așteptat ca albul să domine ambientul.

Citeste si: Garsoniera cu decor glamour.

Paleta de culori aleasă este una caldă, plăcută și se îmbină armonios cu mobilierul. Ambientul rezultat este unul romantic, cu puternice influențe feminine: „Am ales turcoazul pentru că este senin, albul pentru căldură și luminozitate, pernele înflorate pentru o pată de culoare și romantism, tablourile în nonculori pentru că îmi plac foarte mult fotografiile nostalgice în alb și negru”.

Citeste si: Baie cu pereti de sticla.

Draperiile vechi au fost înlocuite cu altele noi, canapeaua a fost înlocuită și ea cu una albă, de la IKEA (2 800 lei), iar pernuțele au fost cumpărate de la Sophia (www.sophia-romania.ro). Ramele din lemn au fost culese de pe la diverse târguri de vechituri, apoi vopsite. Cele două rafturi negre au fost și ele vopsite, în culoarea lavandei, iar pe tăbliile din spate, Delia a pictat și a scris diverse citate. „Dacă vrei să vopsești mobilierul, e foarte simplu să folosești vopseluri acrilice. Sunt ușor de aplicat cu rola sau pensula și se șterg dacă ai greșit.”

Articol publicat in revista Casa si gradina
Productie: Alina Borcea
Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply