Canapeaua galbenă. Soarele mic din sufragerie

0

Canapeaua galbenă trebuie privită ca o soluție inedită, curajoasă, îndrazneață care va impune un anume stil camerei în care se află, dar cu certitudine canapeaua galbenă o să fie un fel de soare mic în camera de zi. Canapeaua galbenă trebuie privită ca o oportunitate pentru amenajarea interioară din camera de zi, iar tot decorul din cameră trebuie construit în jurul ei.

Galbenul este o culoare intensă, puternică, vie, veselă, explozivă, luminoasă  și, din anumite puncte de vedere, sălbatică pentru dacă este folosită în exces în casă, într-o amenajare neinspirată sau nepotrivită efectul nu este deloc plăcut.

Din toate aceste motive canapeaua galbenă trebuie bien încadrată și bine așezată în casă, atît în ceea ce privește formele, cât și în ceea ce privește celelalte culor din casă. Canapeaua galbenă este foarte potrivită pentru camerele de zi medii și mici, pentru camerele întunecoase cu ferestre mici și pentru cele în care piesele de mobilier sunt limitate la strictul necesar. Nu pune o canapea galbenă într-o cameră aglomerată. Nu se potrivește.

Așează canapeaua galbenă într-o cameră cu pereții zugrăviți în gri. Orice altă nunață pentru zugrăveală este nepotrivită pentru o canapea galbenă. Poți alege griurile dulci, calde, luminoase, dar trebuie să fie gri. Merge foarte bine și un gri oțel, după cum se va potrivi foarte bine și pe un perete cu tentă neagră mată.

Canapeaua galbenă se potrivește perfect cu podele de lemn clasice și este chiar recomandat să nu o sufoci cu covoare. Covoarele dintr-o cameră în care se află o canapea de culoare galbenă trebuie să fie simple, monocrome în ton cu nuanța pereților, cu desene geometrice simple și accente de negru, aceasta fiind și culoarea secundară ideală. Poți da volum și personalitate covoarelor folosin țesături speciale, mițoase pentru că se vor combina foarte bine și vor face decorul plăcut și fluid.

Nu te speria de culoarea intensă! Tocami intensitatea este cea care face din canapeaua galbenă un element șoc, electric, viu și plin de vitalitate. Alte soluții pentru culorile de accent sunt albastru, violet, verde. Pune în valoare canapeaua cu elemente de decor și nu uita de sursele de lumină care vor îndulci sau accentua nunațele în funție de modul în care le folosești.

Canapeaua galbenă este o demonstrație de forță și personalitate în camera ta de zi, este un element de decor care va îmbrăca și lumina nu doar camera în care se află, ci toată casa.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply