Camera bebelusului decorata si pentru cand va fi mare

0

Arhitectul Alina Fischeti a decorat si ambientat in locuinta proprie aceasta camera de bebelus. Ea a fost gandita din start ca una dedicata copilului si nevoilor lui si pentru cand va creste, dar pana atunci poate fi folosita si de catre musafirii parte din familie. O idee buna!

Camera nu este foarte mare, de aceea solutia aleasa pentru pozitionarea mobilierului este cea pe langa perete. Asa exista spatiu suficient pe mijlocul incaperii pentru joaca.

Pana la varsta de trei ani copiii sunt bebelusi, fiind foarte curiosi la mediul ambiant si receptivi la forme si culori. De aceea, pictura de pe perete vine sa contureze o zona de interes pentru copil, mai ales ca ea se afla in campul lui vizual, avand in vedere pozitia patutului (de unde se mai vad cerul si gradina prin fereastra).

Pictura de pe perete

Pictura de pe perete este una dintre cele mai simple, dar de efect ca solutie decorativa si nu costa deloc mult, mai ales daca indrazniti sa o faceti chiar voi ca parinti.

Pictura conteaza mult in atmosfera camerei, deoarece restul pieselor sunt simple, tocmai pentru a nu incarca spatiul; pe de alta parte, ele pot fi transformate sau redecorate pe masura ce creste copilul.

Pe langa piesele de mobilier tipice pentru o camera de bebelus, aici exista si o canapea coltar perfecta pentru parinti, dar si pentru gazduirea bunicilor veniti in vizita. Mai mult, ea va putea fi folosita si de copil ca loc de dormit cand va mai creste.

Perdelele, periculoase pentru un copil mic, au fost inlocuite cu storuri romane, iar piesele de mobilier au fost alese pe masura micutului.

Biblioteca

S-a optat pentru o biblioteca avand rafturile incastrate intr-o nisa, pentru ca e mai putin accesibila copilului si mai putin periculoasa in caz de cutremur. Totul simplu, cu gust, logic si de efect!

Vezi mai multe poze in galeria foto atasata.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Productie: Adrian Parvu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply