Cactusii colorati, o demonstratie de frumusete

0

Cactușii colorați aparțin speciei Gymnocactus Mihanovichii, ramură hibridă a speciei Gymnocactus și sunt cei mai frumoși și mai decorativi cactuși de interior, asta în măsura în care se poate spune despre un soi anume de cactus că este cel mai frumos… Toți cactușii sunt plante speciale, admirabile prin rezistență și tenacitatea lor, toți având unele dintre cele mai frumoase și mai delicate flori.

cactusi colorati

Cactușii colorați că parte a Gymnocalcium, ce conține peste 80 de specii diferite, variind, că dimensiune, între 12 și 20 de centimetri. Forma este, de obicei, globulară, cu mai multe coame, care dezvoltă un fel de tuberculi neregulați, că niște “barbii” duble. Culorile trunchiului sunt diferite, de la verde clar, verde-albăstrui, la gri sau chiar maroniu.

Valoarea decorativă a acestor cactuși colorați este dată, în primul rând, de florile în culorii vii, roșii, galbene, albe, violet, roz, care durează o lungă perioadă de timp. Mugurii florali nu au nici perișori, nici spini. Se deschid complet în momentul în care plantă este expusă la lumina solară directă. Florile plantei de apartament – Gymnocalycium sunt urmate de apariția unor fructe sub formă unor prune de dimensiuni mici, care pot fi colorate în verde, albastru sau roșu. O “hibernare” severă, la o temperatură de 10-15 grade Celsius și cu cel mult o udare pe luna, va stimula înflorirea în vară următoare.

cactusi colorati

Cactușii colorați stau foarte bine pe pervaz sau lângă geam, în vase suspendate și așa mai departe aceste plante suculente și excepționale putând fi crescute aproape oriunde. Stau foarte bine în locurile parțial umbrite, cu soare dimineața. Pot stă foarte bine în imediată apropiere a caloriferelor pentru că suportă foarte bine aerul cald și uscat. Se simt foarte bine dacă există variații de temperatură de la zi, la noapte ei fiind obișnuiți cu temperaturi scăzute pe timpul nopții. Un vas cu apa pe calorfier le va face viață mai bună! Înflorirea depinde însă de hibernarea care trebuie să dureze una-două luni.

Cactușii pot fi așezați în funcție de spațiul și condițiile existențe inclusiv în baie și bucătărie. Dacă au fost tratați corect vor înflorii.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply