Aproape totul despre cactusi

0

Poti invata de la cactusi ambitia de a rezista, perseverenta de a inflori, atunci cand totul pare potrivnic, si arta de a face mult, multumindu-te cu putin.

cactusi (5)

Pentru toate aceste lectii de viata pe care le primesti de la cactusi acestia merita dragostea si atentia ta. Colectionarii de plante sunt foarte atrasi de cactusi pentru varietatea de forme, marimi si nuante, dar mai ales pentru spectacolul infloririi.

cactusi (2)Citeste si: Cele mai frumoase ghivece de flori

Despre cactusi se poate spun ca sunt plante perfecte in apartament. Principala lor nevoie este mentinerea unei temperaturi constante, gerul fiind singurul lucru care le face foarte rau. Au nevoie de lumina multa si apa, din cand in cand. Cactusi sunt plantele care rezista perfect in casa, daca pleci in concediu, pentru ca isi pastreaza apa in trunchi. In plus rezista in bataia soarelui in zilele toride de vara.

cactusi (1)Citeste si: Plante potrivite pentru bucatarie

Formele variaza de la soi la soi. Cactusii infloresc rar, de regula o data, cel mult de doua ori pe an, fac valuri de flori, pentru perioade scurte te timp, dar florile lor au culori, forme si arome incredibile.

Despre cactusi se poate spune ca au o crestere foarte lenta, iar una din conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a-l ingriji corect este sa-l tii intr-un ghiveci corespunzator. Cactusii inalti au nevoie de un ghiveci cu diametrul mare, iar cactusii pitici de un vas doar putin mai mare de diametrul plantei. Ghiveciul trebuie sa fie din lut, niciodata din plastic sau din lut smaltuit.

Citeste si: Cum faci o gradina mica

Despre cactusi si nevoile lor

Daca vrei sa le faci viata cactusilor frumoasa afla ca acestia au nevoie de un pamant sarac, un amesteca de nisip si turba amestecat cu pietris, care sa dreneze bine si repede apa. Cactusul nu are nevoie de ingrasamant, dar solul trebuie tratat de doua-trei ori pe an cu praf de hipermanganat de potasiu.

cactusi (3)Daca ai cactusi, in perioada noiembrie si decembrie nu trebuie sa-i uzi decat de 2-3 ori. In luna ianuarie nu au nevoie de apa deloc, iar udarea se reia in februarie. Varatrebuie udati o data de doua ori pe saptamana cu putina apa.

Citeste si: Cactusii cu flori de o noapte

Despre cactusi trebuie sa stii ca nu suporta sa fie mutati din loc, ca au nevoie de caldura, lumina si aer proaspat. Rezista bine si la frig, dar mor daca ingheata. Iarna pe timpul zilei au nevoie de 8-10 grade C, iar noaptea le sunt suficiente 4-6  grade C.

Sursa: cactusbylin.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply