Bibelouri, goblenuri, milieuri – locul lor in amenajarile actuale (2)

0

Bibelouri, goblenuri, milieuri 3

Bibelouri, goblenuri, milieuri – Detalii ornamentate cu elemente tradiţionale
Textilele împodobite cu motive etnice au apărut în vremuri străvechi şi stau la baza culturii noastre naţionale. În zona Maramureşului sau a Bucovinei, elementele florale îmbogăţesc atât costumul popular, cât şi casele. Preia această frumoasă ornamentaţie şi foloseşte-o ca pe un petic de autenticitate.

Bibelouri, goblenuri, milieuri – Arta cusutului revine în forţă
Goblenurile sunt iar la modă. În ţări precum Olanda, Franţa, Finlanda sau Norvegia femei şi bărbaţi au început cursuri intense pentru a învăţa din secretele acestui meşteşug. Cursurile au şi scop terapeutic în cazul persoanelor marcate de stres. Dacă ai ascunse prin sertare astfel de cusături, acum e momentul să le scoţi la vedere. Ele se potrivesc într-un interior decorat cu influenţe în stil provensal.

Bibelouri, goblenuri, milieuri 5

Bibelouri, goblenuri, milieuri – Design actual de calitate
Preşurile ţărăneşti, geamantanele de cătănie, celebrele capete de animale împăiate sunt reinterpretate într-o manieră modernă, impecabilă calitativ şi imagistic. Iată un exemplu de preluare stilistică ireproşabilă. Sunt folosite culori neutre sau vibrante în contrast cu detalii preţioase, materiale industriale şi naturale cu multe intervenţii lucrate manual.

Citește si Amenajarile actuale in stil scandinav

Bibelouri, goblenuri, milieuri

Bibelouri, goblenuri, milieuri – Uită convenţiile şi creează-ţi stilul!
Covoarele din iută sau lână ne-au marcat pentru totdeauna. Acum le preferăm cu toţii pe cele din acril, cu fir lung şi pufos. Mare atenţie! Deşi piaţa de profil este foarte dezvoltată şi oferta bogată, alegem singuri să purtăm uniformă. În majoritatea caselor în care intri acum îţi găseşti covorul de acasă sau unul asemănător. Priveşte elementele grafice, materialul şi textura covorului din imagine şi vei înţelege ce înseamnă un covor lucrat manual.

Citește și Dulapul cu oglindă, piesa de rezistenta din domitor

Bibelouri, goblenuri, milieuri 7

Citește prima parte a articolului aici

Articol apărut în revista Casa și grădina
Styling: Mihaela Radu, Alina Borcea
Text: Mihaela Radu
Locație: Casara, Atelier Anda Roman
Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply