Bibelouri, goblenuri, milieuri – locul lor in amenajarile actuale

0

Bibelouri, goblenuri, milieuri

Bibelouri, goblenuri, milieuri – Anii comunismului sunt anii în care obiectele decorative din casele românilor se rezumau la bibelouri, goblenuri, milieuri, carpete, dantelării; toate acestea au căzut mai apoi în dizgraţie. Hai să vedem dacă merită să le readucem în locuinţele noastre.

 

Bibelouri, goblenuri, milieuri – Hilarul faimoasei epoci de aur
Printre cele mai kitsch obiecte ce se regăseau în casa majorităţii românilor se află peştele-carafă cu cei şase peştişori pe post de pahare. Dacă ne gândim la perioada anilor ’70-’80, cu siguranţă ne amintim cu toţii zâmbind de absurditatea acestui set de tărie la care părinţii sau bunicii noştri nu voiau să renunţe sub nicio formă. Ba chiar îl postau la locul cel mai vizibil din casă, pe televizor, având şi un milieu sub el. Trecând peste amuzament, dacă îi schimbi utilitatea şi îl transformi într-un sfeşnic, se potriveşte perfect într-un decor actual, inspirat de stilurile nordice, cu mobilier şi finisaje albe, structurate pe funcţionalul minimal.

Citeste și Amenajarile actuale in stil scandinav

Bibelouri, goblenuri, milieuri 1

 Bibelouri, goblenuri, milieuri – Bibeloul, interpretare extravagantă
Când facem referire la bibelouri, cu siguranţă naştem controverse. Sunt unele dintre cele mai hulite piese ale designului pe scară industrială, dar care au făcut furori la noi. Iniţial, balerinele, dantelăriile şi broderiile delicat realizate în porţelan se regăseau la curţile regale. Lucrate cu minuţiozitate la nivel de unicat, erau considerate opere de artă. Reeditarea lor, pur românească, într-o formă brutală şi opulentă le-a transformat însă în kitsch. Cu toate acestea, îţi propun să le integrezi într-un decor actual transformându-le în obiecte extravagante. Aplică-le o culoare uniformă, de preferat stridentă, iar bibelourile bunicii pot deveni elementele unui design îndrăzneţ.

Citeste și Dulapul cu oglindă, piesa de rezistenta din domitor

Bibelouri, goblenuri, milieuri 2

Bibelouri, goblenuri, milieuri – Citește continuarea aici

Articol apărut în revista Casa și grădina
Styling: Mihaela Radu, Alina Borcea
Text: Mihaela Radu
Locație: Casara
Foto: Bogdan Popescu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply