Adaptarea verandei pentru sezonul rece

0

Am vorbit pe larg aici, despre beneficiile pe care le are casa cu vereanda. Continuam si vorbim in acest articol despre adaptarea verandei pentru sezonul rece.

Adaptarea verandei pentru sezonul rece

Adaptarea verandei pentru sezonul rece este o treaba simpla dar care trebuie facuta temeinic si calculat.

Veranda iti aduce spatiu util locuibil, pe care il poti folosi, tot timpul anului, aproape fara costuri suplimentare de constructie. Acest spatiu exterior casei este conceput ca fiind o galerie exterioara, care alcatuieste o anexa a locuintei. Design-urile pot fi variabile, de la simple si traditionale, la complexe si moderne. Veranda poate sa fie inchisa, deschisa partial sau complet deschisa, in toate cazurile elementul comun pentru aceste proiecte de casa cu veranda fiind prelungirea in exteriorul casei a acoperisului pentru a proteja aceasta zona.

Citeste si: Proiecte de case economice

In perioada de toamna, iarna primavara, veranda nu-si pierde complet destinatia si poate sa ramana un spatiu util si folositor, o camera de interior, in exterior.

Adaptarea verandei pentru sezonul rece (1)Felul in care realizezi adaptarea verandei pentru sezonul rece conteaza in mod esential de materialul folosit la construirea verandei.

Alegerea materialului se face in functie de arhitectura casei, daca vrei ca veranda sa ramana locuibila si iarna, acesta este un amanut care poate influenta alegerea materialelor pentru constructia verandei.

Lemnul ramane insa prima alegere, urmata de sticla. Cele doua materiale se potrivesc practic pentru orice proiect de casa cu veranda si se pot adapta stilului traditional sau modern.

Regula de aur este ca veranda sa fie in armonie cu cladirea de care este alipita. In ceea ce priveste lemnul ideal este cel uscat si fara defecte de brad sau, si mai bine o esenta tare rezistenta la factorii agresivi de mediu (umezeala, frig, caldura, ultraviolete).

Una din marile probleme pe care le poate aduce veranda fiind formarea condensului si aburirea geamurilor din cazua diferentelor de temperatura. Solutia sta in izolarea foarte buna a acoperisului si a bazei verandei si folosirea unor geamuri duble cu strat interior vidat care sa elimine complet riscul aburirii lor.

Un alt element care conteaza la adaptarea verandei pentru sezonul rece  este rezistenta si imbinarea perfecta a geamurilor, cu baza acoperisului si temelia acestora. Conteaza din nou, in mod esential, materialele din care este facuta veranda, dupa cum si modul in care este realizata structura acesteia. Refacerea imbinarilor cu chit, eranseitatea placilor de polistiren si verificarea tuturor rosturilor sunt conditii esentiale in adaptarea verandei pentru sezonul rece.

Citeste si: O reteta simpla pentru un interior confortabil

Nu uita ca in planul care urmareste adaptarea verandei pentru sezonul rece trebuie inclusa si podeaua acesteia. Podeaua trebuie bine izolata impotriva infiltratiilor si a scurgerilor de apa, dar trebuie sa fie si o garantie a mentinerii unei temperaturi constante fara ca in veranda sa exista o sursa de incalzire proprie. Mai trebuie spus ca geamurile, realizate dintr-o singura bucata, din podea pana in tavan, cu sistem de glisare permit deschiderea si aerisirea verandelor. Aerisirea verandei este unul din amanuntele esentiale care asigura echilibrul termic in veranda si asta trebuie facuta in fiecare zi, indiferent de temperatura de afara. Evident, daca ai plante pe care le ocrotesti in veranda, aerisirea trebuie realizata in momentul cel mai bun al zilei, sau atunci cand bate soarele. De regula cand bate soarele, indiferent de temperatura exterioara in veranda se face foarte cald, prin efectul de sera.

O veranda de sticla va proteja, de asemenea, de ploaie si ninsoare, mobilierul de gradina, care va fi astfel mentinut intr-o stare buna de functionare pentru mai mult timp.

Citeste si: Mansardarea unei case vechi. 4 detalii esentiale

In ceea ce priveste sistemele de incalzire pentru veranda ca parte din planul care urmareste adaptarea verandei pentru sezonul poti folosi caldura din interior sau pot realiza o sursa proprie de caldura. Un godin, un sistem de aer conditionat sau pur si simplu un radiator electric ori un calorifer pot sa indulceasca temperatura in veranda.

Sursa foto: hepta.ro / FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply