Proiecte de case economice

0

Daca esti unul dintre cei care viseaza la casa lui, dar nu are bani, exista o solutie: proiecte de case economice. Cand vine vorba despre case, ideea de case economice nu inseamna rabat la calitate sau confort, ci o gestionare inteligenta a fondurilor si respectarea unor principii. In ansamblu, daca vorbim despre proiecte de case economice, vorbim despre case ale caror costul de constructie si de intretinere sunt la limita de jos.

Proiecte de case economice (1)

Iata cateva proiecte de case economice si care sunt caracteristicile lor

Se poate spune despre o casa ca ofera avantajele unei case economice, daca pretul total se invarte intre 25.000 si 35.000 de euro, pentru suprafete locuibile cuprinse intre 80 si 150 de mp. Chiar daca vorbim despre proiecte de case economice, la aceste preturi se adauga si costurile pentru teren si utilitati. In ceea ce priveste materialele de constructie acestea sunt din categoria celor usoare, preferat fiind lemnul.

Citeste si: Casa de lemn la cheie

In general daca vorbim despre proiecte de case economice, vorbim despre case de lemn. Avantajele lemnului explica de ce americanii isi fac case din lemn.  O casa de lemn intra in seria de proiecte de case economice si costa in medie cu circa 40-50% mai putin decat o casa din caramida, BCA sau beton cu aceeasi suprafata locuibila. In plus pentru o casa de lemn la cheie cheltuielile pentru incalzire sunt cu circa 30-40 % mai mici decat in cazul constructiilor executate din materiale clasice, ceea ce reprezinta un avantaj esential, pe termen lung.

Proiecte de case economice (2)De cele mai multe ori daca este sa ne orientam catre proiecte de case economice acestea sunt de regula case fara etaj, mai ieftine dect cele cu etaj. Daca organizezi casa pe un singur plan faci dintr-un foc economie la fundatie si la cheltuielile pentru structura de rezistenta a peretilor. Diferenta de investitie poate sa mearga pana la 40-50% pentru o amprenta la sol de 100 de mp. In plus trebuie luat in calcul si fapul ca daca vorbim despre proiecte de case economice, acestea trebuie sa ramana la un nivel al cheltuielilor mici si dupa finalizarea constructiei, iar o casa economica, este o casa pentru care este nevoie de cheltuieli mici de intretinere dupa finalizare constructiei.

Citeste si: Proiecte de case ieftine. 3 locuinte superbe, la pret redus

Daca esti interesat de ideea proiecte de case economice trebuie sa adaugam ca piata imobiliara este in continua miscare, dar tendinta este aceea de a-i avantaja pe care care construiesc in regie proprie. Astfel o casa economica la cheie (cu o suprafata locuibila care merge intre 80 si 100 de mp), incepe de la 25.000 de euro, fara teren.

Mai trebuie facuta o precizare, pentru ca pledoaria pentru proiecte de case economice sa fie completa. O casa economica nu inseamna rabat la calitate sau aspect. Ba chiar din contra!

Sursa foto: case-economice.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply