Proiecte de casa cu veranda

0

Am o provocare pentru voi: proiecte de casa cu vernada. Am cautat astfel de proiecte de case cu veranda, am vazut case cu veranda si recunosc, cu mana pe inima, ca aceasta este solutia perfecta daca vrei sa-ti faci casa. Sau mai clar spus, casa nu este casa cu adevarat daca nu are si veranda.

Proiecte de casa cu veranda (2) - Copy

Ce detalii trebuie sa cunosti daca ai in plan proiecte de casa cu veranda

In primul rand veranda iti aduce spatiu util locuibil, pe care il poti folosi, cu mici adaptari, tot timpul anului sau, fara adaptari, doar in sezonul cald, aproape fara costuri suplimentare de constructie.

Acest spatiu exterior casei este conceput ca fiind o galerie exterioara, care alcatuieste o anexa a locuintei. Design-urile pot fi variabile, de la simple si traditionale, la complexe si moderne. Veranda poate sa fie inchisa, deschisa partial sau complet deschisa, in toate cazurile elementul comun pentru aceste proiecte de casa cu veranda fiind prelungirea in exteriorul casei a acoperisului pentru a proteja aceasta zona.

Citeste si: Proiecte de case mari cu mansarda

Veranda face parte din cladire, dar nu tine pe de-a-ntregul de ea. Este, mai degraba, locul in care se intalnesc si casa si gradina, care este si casa si gradina. Cele mai multe  proiecte de casa cu veranda merg pe ideea de veranda inchisa partial. Deseori veranda este plasata in prelungirea iesirii din casa. Veranda este zona unde esti in casa, dar stai afara si este ideala in zilele racoroase sau ploioase fiind, cum spuneam un spatiu util al casei unde poti manca, unde te poti relaxa sau unde poti sta cu familia si prietenii.

Proiecte de casa cu veranda (1)Citeste si: O reteta simpla pentru un interior confortabil

Desi practic realizarea verandei nu creste costurile de constructie pentru un proiect de casa cu veranda, aceasta poate creste substantial valoarea proprietatii. Este dovedit: daca doresti sa vinzi o casa, construieste veranda: o sa castigi mai mult decat ai cheltuit cu construirea ei.

Unele proiecte de casa cu veranda fac un pas mai departe si planifica aici un semineu exterior, un gratar zidit si organizeaza acest spatiu ca pe o camera de zi exterioara care poate sa fie folosita tot anul.

Citeste si: Proiecte de case din lemn rotund

Alegerea materialului se face in functie de arhitectura casei. Lemnul ramane insa prima alegere, urmata de sticla. Cele doua materiale se potrivesc practic pentru orice proiect de casa cu veranda si se pot adapta stilului traditional sau modern. Regula de aur este ca veranda sa fie in armonie cu cladirea de care este alipita. In ceea ce priveste lemnul ideal este cel uscat si fara defecte de brad sau, si mai bine o esenta tare rezistenta la factorii agresivi de mediu (umezeala, frig, caldura, ultraviolete).

Citeste si: Proiecte de case economice

Pentru o casa moderna poti alege otel si sticla, iar pentru una clasa, evident, lemn. Daca alegi oricare varianta de proiecte de casa cu veranda trebuie sa iei in calcul faptul ca ai nevoie de interventii constante pentru a-i pastra calitatea, dar in mod cert avantajele pe care le ofera veranda unei case, merita din plin acest efort.

Sursa foto: ©Leoco/Fotolia.com /©bernanamoglu/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply