14 lucruri pe care nu le stii despre trandafiri

0

Trandafirii au ceva special, iar informatiile despre trandafiri sunt mereu binevenite, mai ales ca multe din acestea sunt lucruri mai putin stiute. Pentru informarea si cultura ta generala, indiferent daca iubesti sau nu trandafirii, iata cateva lucruri mai putin stiute despre trandafiri.

despre trandafiri
1. Daca oferi un buchet de trandafiri alege cu atentie cat de deschise sunt florile trandafirilor. Bobocii simbolizeaza o dragoste nemarturisita, iar florile deschise simbolizeaza dragostea mare, patimasa.
2. Regele Henric al VII a avut o adevarata pasiune pentru trabdafiri. El este cel care a introdus in heraldica trandafirul rosu.
3. Februarie, mai ales dupa mijlocul lunii, este perioada perfecta pentru a incepe lucrarile la trandafiri, in gradina. Daca este inca foarte frig sau zapada, amana aceasta operatiune, dar daca este soare si temperaturile sunt pozitive ziua, poti incepe sa tai trandafirii. Lucrarile timpurii la trandafiri stimuleaza productia de flori.

despre trandafiri (2)4. Este nevoie de 2500 de kilograme de petale de trandafiri pentru a face 500 de mililitri de ulei de trandafiri. Nu este deloc surprinzator ca uleiul de trandafiri este una dintre cele mai pretioase esente.

5. Trandafirii pot fi atacati de numeroase boli. Mucegai gri, mucegai negru, fainare si altele. Interesant este ca leacul tuturor bolilor trandafirilor sta in soare si apa. O tufa de trandafiri care va creste in soare nu se va imbolnavii niciodata, dupa cum cele care sunt udate corect si constant vor face cele mai frumoase flori.
6. Trandafirii au fost folositi ca mijloc pentru a transmite mesaje. In Evul Mediu, de exemplu, un trandafir agatat la locul unei intalniri este un legamant pe viata pentru a pastra secertul intalnirii. De aici vine latinescul rosa sub, ceea ce inseamna intalnire de taina, secreta, cara va ramane vesnic secreta.
7. Intre dragoste si trandafiri este o legatura depina. Sursa ei este in motologia greaca. Sa spune ca Afrodita a transformat in trandafiri rosii sangele iubitului ei,  Adonis dupa ce a fost ucis!

8. Niciodata nu planta un trandafir nou in locul unde a murit un trandafir. Locul trebuie lasat gol cel putin un an, iar solul complet improspatat. Se spune ca nici un trandafir nu creste in locul unde, altul, a murit!
9. Culoarea trandafirilor spune povesti. Cand oferi trabdafiri trebuie sa alegi cu foarte mare atentie culoarea acestora. In timp ce rosu inseamna iubire, alb, puritate, galben este mesajul pentru o prietenie de durata, care nu se va transforma niciodata in dragoste.

despre trandafiri (1)10. Sunt mii de soiuri de trandafiri si mai mult de 100 de specii. In fiecare an apar soiuri noi, urmare a incrucisarilor si altoirilor. Sunt zeci de culori si combinatii de culori pentru trandafiri, rezultate in urma acestor incrucisari. Singurul care nu exista este trandafirul negru, dar se lucreaza si sunt sanse sa poate fi creat si un asftel de trandafir.
11. Cel mai batran trandafir din lume este o tufa din Germania. Se crede ca a fost plantata in anul 850. Planta a fost distrusa complet in timpul razboiului si a renascut din propria radacina spre mirarea tuturor.

12. Exista o metoda foarte simpla pentru a sti daca un trandafir este arbust sau daca este trandafir catarator: forma spinilor. Trandafirii urcatori au varful orientat inapoi, si functioneaza ca niste carlige, in timp ce trandafirii arbust au varful spinului orientat in sus.
13. Trandafirii englezesti sunt cel mai apreciati, dar primii care au facut o gradina de trandafiri au fost francezii. Împărăteasa Josephine plantat primul trandafir in ceea ce urma sa fie prima gradina de trandafiri din lume, la sfarsitul anilor 1700. Gradina are peste 250 de soiuri de trandafiri si este una dintre cele mai bogate gradini de trandafiri chiar si in ziua de azi.

14. Trandafirii pe care europenii le ofera de Ziua Indragostitilor nu sunt din Europa. Pe continent acestia nu au inca flori, asa ca acestia sunt adusi din locuri foarte indeparte: Chile, Columbia, India, Kenya si Africa de Sud.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply