Trandafiri cu flori mici – seamana cu macesul!

0

Cultivatorii de roze ne oferă din ce în ce mai mulți trandafiri cu flori mici, amintind de cele ale măceșilor sălbatici. Aceștia își fac loc tot mai mult în grădini, conferindu-le un aer delicat și un aspect extrem de plăcut. Poți alege dintre mai multe tipuri!

trandafiri cu flori mici trandafir Thalia
Foto: Flori Lixăndroiu

Trandafirul Thalia, cu flori albe semiduble, are o singură înflorire, dar minunată. Este înregistrat în Germania, la 1895, de Schmitt, atinge 3-3,6 metri și este îndrăgit nu numai pentru frumusețea și bogăția florilor, ci și pentru talentul de a se cățăra pe piloni și pentru rezistența la boli.

Când atâția trandafiri au flori extraordinar de frumoase, de ce să aduci în grădini niște trandafiri cu flori mici și simple? Motive sunt destule: pentru un pic de variație, ca să alături perfecțiunii grația și modestia, ca să le admiri ghemele de stamine din centrul florilor…

Tipuri de trandafiri cu flori mici: 

• tufe scunde cu port erect sau târâtor

• tufe înalte mari

• trandafiri urcători sau altoiți pe trunchi

Florile micuțe pot fi simple sau duble, gama de culori e bogată, de la albul pur la roșul intens… Petalele albe, roz, galbene sau lila sunt uneori colorate uniform, alteori rozul, movul sau roșul lor sunt puse frumos în valoare de centrul alb al florilor. Majoritatea au înflorire repetată și bogată, sunt rezistenți la boli și se îngrijesc ușor. Tunderea corectă și îndepărtarea regulată a florilor trecute sunt lucrări importante.

Trandafirii cu flori mici pot avea portul scund sau se pot înălța pe tulpini înalte – dacă sunt cultivați în varianta standard, altoiți pe trunchi. În primul caz, ei acoperă straturile cu tufele lor compacte, pline de flori; în al doilea, aceștia arată ca niște pomi cu ramuri și flori delicate.

Articol adaptat din revista Casa lux – iunie 2013

Autor: Flori Lixăndroiu

Citește și Flori care cresc pe trunchi – ideale în grădini mici

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply