Cele mai populare soiuri de trandafiri

0

Am făcut o listă scurtă cu cele mai populare soiuri de trandafiri, perfecte pentru grădini. Toate aceste soiuri de trandafiri înfloresc din luna mai până la primul îngheț și pot fi plantați primăvara sau, cel mai bine, toamna. Aceste soiuri de trandafiri  sunt ușor de cultivat și au o gama coloristică vastă, diverse forme și parfumuri.

soiuri de trandafiri (3)

Cultivați din cele mai vechi timpuri, trandafirii de grădină cuprind peste 100 de specii și mai mult de 2000 de soiuri de trandafiri, adaptați climei de pe fiecare continent. Cele mai cunoscute specii sunt cele tradiționale, trandafiri cățărători, poliantha de tip tufă, hibrizi, trandafiri englezești sau floribunda. Trandafirii de dulceață, datorită texturii petalelor și a parfumului intens, sunt buni pentru dulceață.

soiuri de trandafiri (1)Pinguin este un trandafir frumos și viguros, cu flori mari albe cu umbre de crem și roz. Acest trandafir este utilizat pentru aranjamente florale și buchete de mireasă. Înflorește din cursul  lunii  mai până toamna târziu.

Trandafirul Honey Vanilla are culoarea vaniliei, este un trandafir cu înflorire repetată, are flori grupate mari, rotunde, cu multe petale, ușor parfumat, iar florile rezistă în vază cel puțin 12 zile după ce au fost tăiate. Este rezistent și foarte decorativ. Se poate înmulți ușor prin butași, crește repede și poate forma tufe extrem de frumoase.

Rose de Rescht provine din Persia și datorită texturii petalelor și parfumului intens de damasc, din acest trandafir se obțin dulcețuri și siropuri foarte gustose și parfumate. Florile sunt mijlocii, de culoare roșu-liliachiu, care se transformă în mov odată cu trecerea caniculei și răcorirea vremii. Trandafirul înflorește abundent și repetat până toamna târziu. Se folosește ca plantă solitară sau poate fi plantată și în grupuri, pentru garduri vii.

Chrysler Imperial, unul dintre cei mai parfumați trandafiri. Are bobocul lung cu petale de roșu închis catifelat iar florile sunt foarte mari. Acesta înflorește repetat din mai până toamna târziu, este robust și are tendința de a forma tufe.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply