Taierea trandafirilor primavara

0

tăierea trandafirilor primăvara (1)Despre tăierea trandafirilor urcători primăvara am vorbit și credem că sunt utile câteva sfaturi generale pentru tăierea trandafirilor primăvara. Tufele de trandafiri au nevoie de două tăieri anual, la care se adaugă, în funcție de cât de bogate sunt tufele și de modul în care evoluează una-două tăieri de formare pe parcursul verii.

Citeste si: Trandafiri de dulceata

Tăierea trandafirilor primăvara este obligatorie acesta fiind etapa care asigură întinerirea tufei și producția de flori. Tăierea corectă primăvara este mai importantă decât tăierea de toamnă și vine să corecteze erorile din toamnă și efetele produse de iarnă asupra tufei de trandafiri. Tăierea trandafirilor primăvara este obligatorie!

Citeste si: Bolile trandafirilor. Cum îi îngrijeşti

Dacă toamna, ca etapă de pregătire pentru venirea iernii, trandafirii se scurtează la 30-40 centimetri, pentru a preveni frângerea lor și pentru a-i ajuta să facă față la gerul și viscolului, primăvara se fac tăierile pentru întinerire și formare.

Tăierea trandafirilor primăvara este secretul pentru plante viguroase, înflorire abundentă și flori frumoase. Dacă o tufă de trandafiri rămâne netăiată doi ani la rând plante nu rezistă, iar riscul să moară este maxim. Netăiat numărul florilor se reduce la jumătate.

Citeste si: Plantarea trandafirilor. 5 sfaturi pentru a se prinde

tăierea trandafirilor primăvara (2)Tăierea trandafirilor primăvara se face, cel mai bine în a doua jumătate a lunii martie. Trebuie urmărită evoluția tufei, iar în primăverile foarte calde tăierea trebuie făcută mei devreme pentru că lucrarea trebuie realizată înainte ca planta să intre în faza de vegetație. Ca regulă generală momentul oportun pentru tăierea trandafirilor primăvara este perioada în care începe să înflorească Forsythia.

Citeste si: Trei sfaturi despre trandafirii urcători

Prima operație la tăierea trandafirilor primăvara este îndepărtarea ramurile bătrâne şi uscate. Trebuie tăiate ramurile rosii, cele negre și lăsate între 4-5 ramuri verzi, dar nu mai lungi de 25 centimetri, de la care să pornească dezvoltarea anuală a plantei. Cu cât ramurile sunt mai slabe și mai fragile cu atât trebuie tăiate mai scurt. Se taie lăstarii din mijlorul tufei, pentru a forma o tufă aerisită.

Citeste si: Trandafirii pitici. Cum ii ingrijesti

Se taie toate capetele uscate (maro, rosii sau negre) ale ramurilor, deasupra ultimului mugure de pe partea rămasă verde. Tăierea trandafirilor primăvara trebuie să înlăture ramurile care se încalecă, toate ramurile bolnave sau ramurile strâmbe.

Tăierea se face deasupra unui mugure, mereu oblic pe direcția pe care vrei să se dezvolte în viitor lăstraul.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply