Cum alegi trandafirii pentru gradina ta

0

Există zeci de soiuri de trandafiri, dar există mereu cea mai bună alegere pentru grădina ta. Cum alegi trandafirii? Cum alegi trandafirii ideali pentru grădina ta? Iată care sunt detaliile de care trebuie să ții cont.

Trandafirii au nevoie de soare și căldură. Fără excepție toate soiurile de trandafiri sunt dependente de soare. Apoi, unele soiuri de trandafiri sunt mai rezistente la temperaturi scăzute decât altele. Unele trec fără probleme peste ierni geroase, în timp ce alte soiuri sunt rezistente. Când alegi trandafirii pentru grădină trebuie să ții cont, printre altele, și de spațiul pe care îl ai, de calitatea solului.

Înălțimea la maturitate a tufei de trandafiri trebuie de asemenea luată în considerare, pentru că un trandafir care crește mult mai înalt decât toate florile din jurul ei sau din grădină poate arată cel puțin stingher. Este bine de știut în acest sens este că unele specii de trandafiri pot atinge chiar șase metri și nu pot fi modelate prin tăieri decît în mică masură.

Soiurile rezistente la îngheț sunt obligatorii pentru zonele înalte și pentru cele unde iernile sunt serioase. Există varientăți de trandafiri care pot sta tot timpul afară, fără protecție specială și care fac față cu succes temeperaturilor mult sub zero. Acesta este un detaliu important când alegi trandafirii pentru grădina ta!

Un alt factor care poate părea ciudat pentru unii, este parfumul. Dacă parfumul puternic al trandafiului va provoacă reacții alergice, atunci alegeți o specie cu miros mai slab sau inodora. Ecvident sunt soiuri puternic parfumate și dacă asta vrei asta trebuie să alegi.

Spațiul este esențial pentru că trandafirii au nevoie să se desfășoară și nu suportă să crească înghesuiți. Este bine de știut că sunt tradafiri ”prietenoși” care suporta alte plante în imediata vecinătate și sunt soiuri solitare care vor să domine grădina și care nu suportă plante alaturi. Este un alt detaliu d ecare trebuie să ții cont când alegi trandafirii sau când îl plantezi în grădina ta.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply