10 lucruri pe care nu le stiai despre crini

0

lilies-1201404_960_720

Toate florile au secrete, legende si povesti frumoase in spatele lor. Ne place sa le descoperim si sa le impartasim cu voi.

Iata 10 lucruri pe care nu le stiai despre crini.

1. Exista peste 100 de genuri de crini, toate parte din familia Liliaceae. Numarate fir cu fir sunt exact 108 genuri de crini.
2. Dar este, de asemenea, o familie plina de impostori. Exista o multime de crini falsi, nuferii de exemplu si multe plante din flora spontana. Toate intra in marea familie Lilium dar nu sunt considerati crini adevarati.
3. Cel mai frumos crin este considerat crinul pistruiat. Oficial se numeste Blackberry Lily. Este considerat cel mai frumos si cel mai elegant crin de gradina.

0052

4. Toti crini sunt otravitori. Pisicile sunt cele mai afectate de seva din crini. Crinii pot provoca animalelor de companie (caini si pisici) insuficienta renala, iar in unele cazuri, pot ucide. Crinii sunt toxici si pentru om. Ai grija mai ales cu cei mici.
5. Crinii sunt simbolul inocentei. Simbolul vine din Antichitate, cand egiptenii considerau crinii ca fiind simbolul puritatii absolute. In epoca victoriana, crini au capatat valori regale si au fost mereu asociati cu Fecioara Maria, fiind floarea simbol a acesteia.

lilies-1479094_960_720

6. De fapt, crinul a devenit o floare speciala in epoca victoriana. A devenit o traditie ca fetele sa poarte crini la primul lor bal si in buchetul de mireasa. Crinii erau floarea preferata la ceremoniile de botez.

7. Egiptenii sunt primii care au folosit crinii ca sursa pentru a extrage un parfum. Egiptenii au fost printre primi care au folosit cosmetice, in sesnul in care intelegem noi, azi, ideea de cosmetice, unul din uleiurile esentiale folosite de acestia fiind uleiul din flori de crin.

tiger-lily-333296_960_720

8. Crinii sunt prieteni foarte buni cu toate florile din gradina si suporta fara probleme alaturi de ei orice alte flori.

flower-165997_960_720

9. Pare ciudat, dar este verificat. Daca vrei sa ai crini frumosi si sanatosi in gradina planteaza-i in grupuri de trei, cinci sau sapte. Niciodata in grupuri cu sot.

10. Crinii vor creste si se vor dezvolta spectaculos atata vreme cat ii vei planta in cite trei in realizand modelul unui trinughi. Nu stiu care-i explicatia dar este verificata!

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply