11 lucruri pe care nu le stiai despre hortensii

0

Hortensiile sunt unele dintre cele mai populare plante cu flori pentru gradina si asta nu este deloc intamplataor, in conditiile in care acestea sunt si foarte frumoase si foarte rezistente si extrem de decorative. Pentru a le cunoaste mai bine afla 11 lucruri pe care nu le stiai despre hortensii.

hydrangea-623543_960_720

1. Există aproximativ 70-75 de specii de hortensie, cu diferente destul de mari de la un soi la altul dar cu o suma de carateristici de baza similare. Toate au exact aceleasi nevoi in ceea ce priveste mediul, soarele si solul.

2. Hortensiile cresc ORIUNDE. Din Asia de Sud la cele doua Americi. Si sunt foarte iubite peste tot. Americanii, in mod special au o adevarata pasiune pentru ele. Stiai ca le poti cultiva si in ghivece si tunse corect vor fi absolut minunate si foarte decorative pentru balcoane si terase?

hydrangea-1159702_960_720

3. Iubitorii de hortensii stiu ca florile lor sunt toxice si trebuie feriti copiii si animalele de a le consuma sau punde in gura.

4. Exista cantece si poezii inchinate hortensiilor. Lana del Rey este una dintre ele cu melodia ei “Old Money”.

5. In Asia, hortensiile au exact semnificatia trandafirilor rosii si vorbesc despre sentimente de dragooste si pasiune.

6. Floarea a fost creata se pare, in Japonia, un argument fiind acela ca japoina este plina de hortensii.

hortensia-190787_960_720

7. Hotensiile sunt dependente de apa. Adora apa si au nevoie de apa in fiecare zi. Stau bine mai ales in soluri umede, dar nu suportta apa baltita.

8. Culorile florilor variaza in functie de ionii de aluminiu din sol. Mut aluminiu face florile albastre putin sau deloc roz sau, foarte rar, albe.

9. Hotensiile infloresc primavara, in mai si in toamana, la finele lui august. Florile d etoamna sunt mai mici si inflorescentele mai rare.

10. Florile de hortensie sunt printre cele mai des folosite in buchetele de mireasa.

11. Tunderea lor trebuie facuta cu mare grija pentru florile de anul viitor apar din mugurii florali care apar pe lastarii ce cresc in cursul acestei primaveri si veri. Uneori plante nu infloresc pentru la tundele le-au fost taiati acesti muguri florali. vor face flori toamna urmatoare.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply