11 lucruri pe care nu le știai despre hortensii

0

Hortensiile sunt unele dintre cele mai populare flori pentru grădină. Motivele principale din spatele acestei popularități sunt frumusețea, rezistența și felul spectaculos în care îți pot decora grădina și casa. Pentru a le cunoaște mai bine, să aflăm 11 lucruri pe care poate nu le știai despre hortensii.

1. Există aproximativ 70-75 de specii de hortensii, cu diferențe destul de mari de la un soi la altul, dar cu o sumă de carateristici de bază similare. Toate au exact aceleași nevoi în ceea ce privește mediul, soarele și solul.

2. Hortensiile cresc oriunde, din Asia de Sud la cele două Americi. Și sunt foarte iubite peste tot. Americanii, în mod special au o adevărată pasiune pentru ele. Știai că le poți cultiva și în ghivece și, tunse corect, vor crea un decor minunat pentru balcoane și terase?

Citește și: De ce nu înfloresc hortensiile?

3. Iubitorii de hortensii știu că florile lor sunt toxice și trebuie feriți copiii și animalele de a le consuma sau pune în gură.

4. Există cântece și poezii închinate hortensiilor. Chiar și Lana del Rey le menționează în melodia ei, „Old Money”.

5. În Asia, hortensiile au exact semnificația trandafirilor roșii și vorbesc despre sentimente de dragooste și pasiune.

6. Floarea a fost creată, se pare, în Japonia, o dovadă fiind faptul că țara este plină de hortensii.

Citește și: Hortensia, plantă care își schimbă culoarea

7. Hotensiile sunt dependente de apă. Adoră apa și au nevoie de ea în fiecare zi. Stau bine mai ales în soluri umede, dar nu suportă apa băltită.

hortensii

8. Culorile florilor variază în funcție de ionii de aluminiu din sol. Mult aluminiu poate face florile albastre roz sau, foarte rar, albe.

9. Hotensiile înfloresc primăvara, în mai, și în toamnă, la finele lui august. Florile de toamnă sunt mai mici și inflorescențele mai rare.

10. Florile de hortensie sunt printre cele mai des folosite în buchetele de mireasă.

11. Tunderea lor trebuie făcută cu mare grijă, pentru ca florile de anul viitor să crească din mugurii florali. Aceștia apar pe lăstarii ce cresc în cursul primăverii și verii. Uneori, plantele nu înfloresc pentru  căla tundere le-au fost tăiați acești muguri. Astfel, vor face flori abia toamna următoare.

Citește și: De ce este grădinăritul o activitate sănătoasă

 

Sursă foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply