12 lucruri pe care nu le știai despre floarea de nu-mă-uita

0

floarea de nu-mă-uita

Floarea de nu-mă-uita este una dintre cele mai gingașe flori. Crește foarte bine în solul din gradină dar se simte bine si se dezvoltă frumos și în vase. Afla cele 12 lucruri pe care nu le știai despre floarea de nu-mă-uita.

1. Numele florii vine din limba franceza (ne m’oubliez pas), nume întâlnit pentru prima dată în anul 1532, însă, ca sens, numele vine din spațiul german, unde mulți bărbați aveau ochii de culoare albastră, iar femeile purtau la piept aceste flori, pentru a-și aminti de iubiții lor.

Citeste si:7 lucruri despre cactusi pe care nu le stiai

2. Într-o legendă germană se spune că Dumnezeu a uitat numele tuturor plantelor, iar una dintre ele a strigat „Nu mă uita!”, iar Dumnezeu a zis că acesta trebuie să fie numele plantei.

3. Într-o altă legendă se povestește că floarea ar fi strigat „Nu mă uita!” către Adam și Eva, când cei doi au părăsit Grădina Raiului.

4. Henric al IV-lea a adoptat floarea de „Nu mă uita” ca simbol în timpul exilului sau în 1398.

5. Potrivit altei legende, „Nu mă uita” au fost ultimele cuvinte ale unui cavaler, rostite iubitei lui, înainte de a se scufunda într-un râu din cauza greutății armurii pe care o purta.

6. Înainte de a deveni a zecea provincie a Canadei în 1949, Newfoundland folosea floarea de „Nu mă uita” ca un simbol în amintirea războiului națiunii.

Citeste si: 11 lucruri pe care nu le stiai despre hortensii

7. Floarea de „Nu mă uita„ reprezintă simbolul tuturor celor care au suferit în numele Francmasoneriei, în special în perioada nazistă.

8. Cele mai multe flori de nu-mă-uita sunt caracterizate de flori cu cinci petale plate. Există însă și specii, precum Myosotis albă sau Myosotis aurea, care au flori albe și galbene.

9. Floarea de nu-mă-uita crește cel mai bine în munți, în păduri și în zonele cu soluri umede, la o altitudine care variază de la 700 la 2.800 de metri.

10. Este foarte parfumată seara și noaptea.

Citeste si: Floarea de nu-ma-uita. Cum se ingrijeste

11. Floarea de nu-mă-uita are certe calități medicinale și conține o cantitate importantă de potasiu, precum și alcaloizi, saponine și acizi grași superiori. Infuzia de nu-mă-uita are un puternic efect antiinflamator și se folosește la tratamente în zone sensibile, precum spălături contra inflamației urechii sau ca loțiune pentru ochi, având și proprietăți de calmare și de relaxare.

Citeste si: Ce nu stiai despre lavanda si cateva detalii in plus

12. S-a constat că uleiurile obținute din diferite specii ale acestei plante sunt antibacteriene, cu proprietăți antifungice și antiinflamatorii, dar că au și efect anxiolitică și antidepresiv.

Citeste si: Secretele bujorilor si ce nu stiai despre bujori

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply